Regulile specifice regimului zonei de frontieră în perioada de prohibiție

Începând cu data de 8 aprilie și până la 14 iunie 2024, Republica Moldova instituie perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale, pentru o perioadă consecutivă de 68 de zile. 

În acest sens, Poliția de Frontieră intensifică acțiunile de control în apele de frontieră și va acționa în conformitate cu legislația în vigoare.

Vedeți și:

Cu scopul de a proteja resursele biologice acvatice, angajații Poliției de Frontieră au fost instruiți adecvat și vor desfășura patrulările planificate în serviciu, folosind la maxim ambarcațiunile și echipamentele speciale din dotare.

În parteneriat cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului, am stabilit modalități de cooperare pentru prevenirea și depistarea cazurilor de braconaj piscicol în zona de frontieră.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră atrage atenția cetățenilor privind respectarea regulilor de regim instituite în zona de frontieră, specifice perioadei de prohibiţie, a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova pentru anul curent.

În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit, precum și folosirii mijloacelor de transport acvatic de către persoanele particulare în obiectivele acvatice piscicole naturale în perioada de prohibiție.

Ordinul Nr. 21 din 3 aprilie 2024 emis de Agenția de Mediu precizează zonele și perioadele de prohibiţie a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova pentru acest an.

Ordinul Agenției de Mediu nr. 21 din 3 aprilie 2024 cu privire la stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale în anul 2024

Ordinul Agenției de Mediu n… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. Perioada și zonele unde va fi interzis pescuitul în anul 2024 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns