Precizări MAEIE la declarațiile MAE al F. Ruse privind „potențiale” provocări pe segmentul central (transnistrean) al hotarului MD – UA

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție la aiureala Ministerului de Externe de la Kremlin privind potențiale provocări pe segmentul central (transnistrean) al hotarului MD – UA cât și în regiunea depozitului de muniții sovietice de la Cobasna,

Potrivit MAEIE, mesajele lansate în ultimele zile în spațiul public de către autoritățile Federației Ruse privind presupusele provocări din partea forțelor armate ucrainene pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat a Republicii Moldova cu Ucraina nu corespund adevărului.

Autoritățile Republicii Moldova au dezmințit aceste declarații drept nefondate, făcute cu scopul de manipulare a opiniei publice.

Situația de securitate în regiune este stabilă.   

Reiterăm poziția autorităților moldovenești privind reglementarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute internațional.

În acest context considerăm drept provocatoare declarația de astăzi a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și reiterăm necesitatea retragerii necondiționate și transparente a forțelor militare ruse și stocurilor de muniții din Cobasna de pe teritoriul Republicii Moldova.

Declarația Ministerului Afacerilor Externe de la Kremlin / mid.ru

Vedeți și:

Totodată, RECOMANDĂM să revedeți editorialul din aprilie 2022 despre „Focuri de arme” la depozitul de muniții Cobasna sau o nouă „provocare / fake news” marca FSB / GRU sau „mgb”

Mai multe editoriale la subiectul așa numitelor provocări de la Tiraspol cât și despre greșelile mai multor factori și media din dreapta Nistrului:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Poziția MAE român privind comunicatul MAE rus referitor la regiunea transnistreană a R. Moldova - Știri din regiunea Ungheni
  2. Peste 80 de tineri ar fi fost trimiși de un partid politic la un „training” în Turcia unde ar fi fost pregătiți să provoace dezordini în masă - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns