Polițiștii din Ungheni au depistat și ridicat un pistol cu țeava modificată artizanal

Inspectoratul de Poliție Ungheni informează că a depistat și ridicat de la un tânăr o armă deținută ilegal, cu modificări artizanale la țeavă.

Potrivit oamenilor legii de la Ungheni, în urma unei informații operative a fost depistată și ridicată o armă (pistol) de semnalizare cu modificări artizanale la țeavă. Pistolul a fost ridicat de la un cetățean cu vârstă de 36 ani

Pistolarul este locuitor al raionului Fălești.

În cadrul audierilor, bărbatul le-a declarat poliţiştilor că a venit în ospeție la prietenul său, iar pistol l-a cumpărat în anul 2014 din Federația Rusă, fiind un pistol pentru semnalizare, însă i-a făcut unele modificări artizanale de țeavă.

Arma de model MP-371 a fost remisă pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP, în vederea stabilirii parametrilor caracteristici ai armei.

Urmare al acestui caz, Inspectoratul de Poliție Ungheni informează că instituția continuă activitățile de control şi supraveghere privind circulaţia armelor individuale din posesia persoanelor fizice, prevenirea incidentelor cu arme, depistarea şi ridicarea armelor păstrate ilegal sau fără documente de provenienţă

În acest context, IP Ungheni aduce la cunoștință, că predarea benevolă a armelor și munițiilor deținute ilegal absolvă orice pedeapsă.

Persoanele care deţin în posesie ilegală arme și muniții:

  • în momentul depistării armei nu o luați în mână pentru a evita riscul producerii unei împuşcături involuntare care poate duce la o tragedie;
  • nu transportați arma de sine stătător la Poliţie;
  • informați Poliția la 112 despre depistarea armei, munițiilor și materialelor explozive;
  • persoana care a depistat o armă, muniții sau materiale explozive trebuie să aştepte la faţa locului până la sosirea angajaţilor Poliţiei, cu respectarea tehnicilor de securitate.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns