Polițiștii de Frontieră din PTF Sculeni au depistat încă două acte românești falsificate

Falsificarea documentelor românești constituie motiv de cercetare a doi tineri care și-au asumat riscul să perfecteze ilegal acte pentru apropiații lor.

Direcția regională Vest informează că ieri, 14 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Sculeni au fost depistate încă persoanele.

Pe sensul de ieșire din Moldova, la linia de control al trecerii frontierei s-a apropiat un autoturism de model Ford Focus, înregistrat în Germania.

În mașină au fost identificați cinci cetățeni moldoveni, dintre care trei dețineau și cetățenia română.

Ca urmare a analizei de risc, angajatul Poliției de Frontieră a luat decizia extinderii controlului în linia II, ceea ce presupune verificări adiționale.

În rezultat, au fost depistate două cărți de identitate românești cu indici de falsificare.

Unul dintre documente – descoperit în portmoneul unui tânăr de 25 de ani, aparținea viitoarei lui soții care era pasageră în același automobil.

Din declarații s-a aflat că tânărul ar fi perfectat contra sumei de 100 euro, fără ca prietena lui să cunoască.

Și cea de-a doua carte de identitate ROU falsificată a fost depistată la o persoană terță, mai exact aparținea fratelui.

La audieri, cetățeanul de 24 de ani a precizat că a cumpărat actul cu 200 de euro, însă a ascuns acest fapt față de viitorul posesor.

În cauză, documentele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise către expertiză. În dependență de rezultate expertizei și a cercetărilor pe caz vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns