Percheziții la Ungheni și Bălți pe cazul unor mărfuri contrabandă de peste 800 mii MDL

Ofițerii Serviciului Vamal în conlucrare cu inspectorii din cadrul Serviciul Fiscal de Stat, sub conducerea PCCOCS, au desfășurat 24 de percheziții în cadrul unei cauze penale pornite în baza infracțiunii de introducere ilicită a mărfurilor prin contrabandă. 

Ofițerii de urmărire penală au stabilit că, mai multe persoane, locuitori ai municipilor Ungheni și Bălți, au organizat o schemă de transportare sistemică din țările UE în R. Moldova, a mărfurilor de diverse tipuri, în special tehnică de calcul.

Mărfurile în cantități permise de legislație erau disimilate și repartizate diferitor persoane, pe care acestea le transportau ilicit peste frontiera vamală.

Odată ajunse în țară, mărfurile erau stocate și livrate destinatarilor finali, persoane fizice și juridice, care ulterior comercializau aceste mărfuri.

Valoarea estimativă a mărfurilor este de peste 800 000 MDL

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate o parte din bunurile introduse prin contrabandă, purtători de informații și înscrisuri de ciornă.

La această etapă în dosar sunt vizate patru persoane cu vârstele cuprinse între 36 și 43 ani, cetățeni ai Republicii Moldova.

Atât persoanele vizate cât și complicii acestora sunt cercetați în stare de libertate, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. 

Acțiunile de urmărire penală continuă întru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea altor complici la comiterea infracțiunii, iar urmare a avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns