Lucrările de construcție-montaj a infrastructurii în subzona Soroca a ZEL „Ungheni-Business” sunt pe ultima sută de metri

La subzona Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” sunt tot mai aproape de finalizare lucrările de construcție-montaj a infrastructurii tehnico-edilitare în cadrul unui proiect de dezvoltare urbană finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Vedeți și:

Recent, au fost finalizate lucrările de construcție a uneia dintre cele două căi de acces, ambele cu o suprafață totală de 2510 mp.

Drumarii urmează să aplice marcajul rutier pe drumul asfaltat și să construiască și cea de-a doua cale de acces.

Crearea și dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a ZEL „Ungheni-Business” mai presupune:

  • executarea unor lucrări de construcție-montaj precum construcția sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3 960 m;
  • montarea liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3 000 m;
  • lucrări de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17.6 ha.

Toate aceste lucrări de construcție-montaj au un grad avansat de realizare.

Pentru realizarea lucrărilor planificate în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” au fost semnate trei contracte de antrepriză, în valoare totală de 24.9 mil. lei, contribuția locală fiind de 10% din valoarea contractelor.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Mai multe articole despre Zona Economică Liberă „Ungheni – Business”:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns