La Fălești a fost inițiată recepția la finisarea lucrărilor de construcție a acoperișului grădiniței din Gara Fălești

În orașul Fălești a fost finalizată construcția acoperișului instituției de educație timpurie din cartierul Gara Fălești.

Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Marți, 10 septembrie, specialiști din cadrul ADR Nord împreună cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și autoritatea publică locală, antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție-montaj și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului au inspectat acoperișul instituției preșcolare, în contextul inițierii procedurii de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul acestui proiect de revitalizare urbană.

În cadrul acestui proiect de revitalizare urbană, la instituția de educație timpurie din cartierul Gara Fălești a fost construit un nou acoperiș pe o suprafață de 822.5 mp.

Totodată, la acoperiș a fost aplicat un strat termoizolator din plăci de vată minerală pe o suprafață de 589 mp, au fost montate 118 m de sisteme de jgheaburi și 97 m de burlane.

În urma implementării acestui proiect, au fost îmbunătățite condițiile de învățământ preșcolar pentru copiii din zona de revitalizare Gara Fălești a orașului Fălești.

Din grupul-țintă al proiectului fac parte 150 copii care frecventează instituția și 25 de angajați ai instituției de educație timpurie.

Valoarea totală a proiectului constituie 1 872 158 de lei, din care 1 684 942 de lei – din sursele FNDRL și 187.215 de lei – contribuția Primăriei orașului Fălești.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Dezvoltarea infrastructurii urbane prin termoizolarea grădiniței publice din cartierul Gara Fălești”, depus de Primăria orașului Fălești în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns