La 8 aprilie începe Recensământul Populației și Locuințelor 2024

Începând de luni, 8 aprilie până pe 7 iulie curent, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., dar și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a.

Pentru prima data în istoria recensământului din Republica Moldova, recenzorii vor fi dotați cu tablete și vor fi utilizate tehnologii informaționale moderne pentru a colecta datele de recensământ.

Vedeți și:

Colectarea datelor în format digital va asigura reducerea perioadei de prelucrare și diseminare a datelor, o protecție înaltă a datelor personale și o transmitere eficientă și sigură a acestora.

Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară o dată la 10 ani, fiind o activitate de amploare națională care oferă tabloul demografic complet al țării.

Recensământul Populației și Locuințelor 2024

Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații esențiale și de calitate pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării și pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă.

Pentru aceasta, participarea activă la RPL a cetățenilor Republicii Moldova este de o importanță majoră.

Recensământul este realizat cu mijloacele financiare alocate de la bugetul de stat, precum și cu suportul financiar și tehnic important oferit de Uniunea Europeană, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, alte agenții ONU, Guvernele Elveției, Indiei, României, care acordă susținere generoasă pentru recensământ.

Acesta este cel de-al 3-lea recensământ de la declararea independenței Republicii Moldova, cele anterioare fiind realizate în 2004 și 2014.

Recensământul populației și locuințelor este finanțat din bugetul de stat al Republicii Moldova, dar și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, în special Uniunea Europeană și UNFPA care oferă BNS suport tehnic și financiar în cadrul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024” în perioada de pregătire și desfășurare a RPL. Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane 75 de mii de EUR, dintre care 2 milioane sunt oferite de UE, iar 75 mii euro din partea UNFPA.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

4 trackback-uri / pingback-uri

  1. Cca 640 mii de persoane au fost recenzate până la data de 21 aprilie 2024 - Știri din regiunea Ungheni
  2. Cca 1.039 milioane de persoane au fost recenzate până la data de 28 aprilie 2024 - Știri din regiunea Ungheni
  3. [RECENSĂMÂNT] Cca 1.4 milioane de persoane au fost recenzate până la data de 9 mai 2024 - Știri din regiunea Ungheni
  4. [RECENSĂMÂNT] Cca 1.65 mln de persoane au fost recenzate până la 9 mai 2024 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns