JOBOTECA – programul pilot de pregătire a tinerilor din R. Moldova pentru piața muncii

JOBOTECA este programul pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii (2021 – 2024).

Acesta este un proiect inovativ ce se desfășoară în 25 de școli din raioanele Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni.

Adolescenții și tinerii din Moldova trebuie să aibă șansa reală de a participa în societate și economie

Aceste școli au fost dotate cu câte o jobotecă – „bibliotecă de carieră” – unde elevii claselor gimnaziale și liceale vor participa la programe de ghidare în alegerea unei meserii.

Proiectul se aliniază la politicile și strategiile UE privind pregătirea tinerilor pentru viața de adult, încadrarea în câmpul muncii și necesitatea integrării creativității, inovației și antreprenoriatului în programele școlare.

Proiectul, în valoare de peste 1 milion de euro este implementat de Fundația Terre des hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova fiind finanțat de Uniunea Europeană.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns