Iulian RUSU – noul director al Centrului Național Anticorupție

Actualul secretar de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, a fost numit astăzi de către deputații din Parlamentul Republicii Moldova în calitate de director al Centrului Național Anticorupție.

Pentru candidatura lui Iulian Rusu în funcția de director al Centrului Național Anticorupție au votat 57 deputați ai majorității parlamentare.

Noul director al Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, este de profesie jurist și a absolvit Universitatea Oxford, având titlu de magistru în drept.

Are o experiență profesională vastă de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției.

În ultimii 3 ani a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză valoroasă în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.

În octombrie 2021 a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției.

Amintim că ex-directorul CNA, Ruslan Flocea, a fost demis din funcție în cadrul ședinței plenare din 18 noiembrie, cu votul a 55 deputați. Totodată, 20 de deputați au votat contra, iar alți 6 s-au abținut.

Interimatul timp de 2 luni jumate a fi asigurat de către Vadim Cojocaru, șeful-adjunct al CNA

Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este numit în funcție de Legislativ, cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari.

Acesta este numit pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru alt mandat.

Tot în cadrul ședinței plenare din 18 noiembrie 2021, 56 de deputați au votat proiectul de hotărâre privind Raportul de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție pentru perioada ianuarie 2016 – septembrie 2021.

Mai multe detalii în articolul Ruslan Flocea ar putea fi demis. Parlamentul a evaluat negativ activitatea CNA pentru perioada 2016 – 2021

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. [FLASH] Iulian RUSU a demisionat din funcția de director al Centrului Național Anticorupție - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns