În municipiul Ungheni a fost lansat proiectul Femeia SPIA

La data de 30 iulie curent, funcționarele SPIA al MAI au lansat proiectul Femeia SPIA în municipiul Ungheni.

Astfel, 20 de beneficiare ale proiectului din subdiviziunile teritoriale ale IGPF, IGP și IGSU au participat la activitățile organizate în cadrul proiectului Femeia SPIA.



În acest context, Femeia SPIA (Sigură, Puternică, Integră, Ambițioasă) este un proiect pilot implementat de SPIA cu sprijinul financiar oferit de Programul de granturi FLEX Alumni, care este finanțat de Biroul Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentul de Stat al Statelor Unite (ECA) și administrat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

În conformitate cu scopurile de sustenabilitate globală adoptate de Națiunile Unite, și anume împuternicirea femeilor, echipa de implementare a proiectului organizează și desfășoară un program de instruiri pentru funcționarele MAI din 4 regiuni ale Republicii Moldova: Ungheni, Cahul, Bălți, Chișinău.

Consecvent, planul de acțiuni se bazează pe consolidarea capacităților în domeniul integrității, abilitarea în acordarea primului ajutor premedical și oportunitatea de a discuta și soluționa problemele funcționarelor din sistemul afacerilor interne. Totodată, de menționat este faptul că, instruirile sunt livrate de către expertele SPIA în domeniile de referință.

În această ordine de idei, proiectul Femeia SPIA are o abordare personală, bazata pe distinctul personalității funcționarelor MAI, cu scopul de a oferi beneficiu sistemului per ansamblu.

Simultan, SPIA menționează că proiectul Femeia SPIA este organizat sub egida MAI. Astfel, Ministrul Afacerilor Interne, Pavel VOICU precizează că funcționarele MAI reprezintă un atu pentru sistemul afacerilor interne și va contribui la valorificarea potențialului și garantarea protecției angajatelor.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns