Guvernul inițiază negocierile pentru un nou Acord de recunoaștere reciprocă a actelor de studii dintre Republica Moldova și Ucraina

Procedurile de recunoaștere a actelor de studii, calificărilor și titlurilor științifice dintre Republica Moldova și Ucraina vor fi facilitate în baza unui nou Acord între cele două state.

O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 17 noiembrie 2021.

Documentul va stabili tipurile actelor de studii, de la toate nivelurile de învățământ, care se recunosc reciproc – începând cu actele de studii din învățământul general și finalizând cu titlurile științifice.

Implementarea Acordului va contribui la promovarea mobilității academice și profesionale, va spori calitatea studiilor și pregătirea specialiștilor de înaltă calificare.

În aceiași ordine de idei, vor fi create oportunități pentru dezvoltarea contactelor inter-umane și stimularea cooperării între instituțiile de învățământ din ambele țări.

Documentul va înlocui Acordul privind recunoașterea actelor de studii semnat între Republica Moldova și Ucraina în anul 2001.

Hotărârea Guvernului pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și titlurilor științifice

Hotărârea Guvernului pentru… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns