Elevii L.T. „Ion Creangă” din Ungheni cei mai buni în cadrul Olimpiadei Republicane de Ecologie 2020

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare în colaborarea cu  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au organizat, în perioada 21-23 februarie, cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Republicane la Ecologie. Evenimentul a avut loc în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”.



Olimpiada Republicană la Ecologie este destinată elevilor claselor a IX-a – XII-a care, având ca îndrumător un cadru didactic, au elaborat, individual sau în grup, un proiect științific în care este efectuată o cercetare în domeniul ecologiei, în rezultatul căreia sunt propuse inovații pentru soluționarea unei probleme de mediu.

La cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Republicane la Ecologie au fost delegate 29 de proiecte, elaborate de 63 de elevi, îndrumați de către 25 de cadre didactice, din 24 de raioane și municipii.

Rezultatele concursului au fost anunțate ieri, 23 februarie, în cadrul Festivității de premiere.

Cei mai buni la Olimpiada Republicană de Ecologie 2020 au fost desemnați elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni ai municipiului Ungheni Nantoi Nelea și Băetrău Cristina-Muhlisa care au prezentat proiectul „Implementarea substanțelor fitochimice cu efect repelent pentru protecția Biodiversității”.

Proiectul ecologic cu titlul „Implementarea substanțelor fitochimice cu efect repelent pentru protecția biodiversității” a fost elaborat de unghenence cu coordonarea conducător științific dr., prof. Alina BUGA.

Totodată, podiumul a fost completat și de alți elevi din regiunea Ungheni (raionale Ungheni, Nisporeni și Călărași):

„Reciclarea hârtiei de tânăra generație” – Mențiune:

  • Tamara Tataru, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Călărași;
  • Corina Stratan, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Călărași;
  • Mercedes Spac, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Călărași.

Premianții etapei naționale a concursului sunt din instituții de învățământ din raioanele / municipiile: Anenii Noi, Briceni, Călărași, Chişinău, Criuleni, Orhei, Ungheni.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON




Galerie Foto:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns