[EDITORIAL] Vrei să te pornești cu copiii mici la drum? Iată ce trebuie să știi despre trecerea frontierei

Dragi părinți, pentru că tot suntem în perioada de vacanță și mulți dintre voi vor merge cu cei mici peste hotare, vin cu câteva recomandări pentru voi.

În cazul în care vă deplasați cu micuții peste hotare, este necesar să-i spuneți polițistului/polițistei de frontieră care se află la barieră, la intrarea în PTF, că sunteți însoțiți de copii până la 3 ani.

Ulterior, el/ea trebuie să anunțe colegii de la linie că în mașina respectiva sunt micuți.

Acest editorial are la bază experiența unui cetățean al Republicii Moldova care a traversat frontiera cu doi copii minori, a căror vârstă nu depășește 1.5 ani.

Recent, am efectuat o călătorie în interes personal în afara hotarelor Republicii Moldova. Cu alte cuvinte – am mers în vacanță.

Cum este primit la noi la moldoveni, geografic și identitar, principala destinație turistică a fost și va fi România.

Totodată, am considerat că prima țară pe care ei ar trebui să o viziteze, trebuie să fie neapărat România.

Urmare, împreună cu soția, am decis să le organizez odorașilor noștri o călătorie la salină în Ardeal.

Astfel, din start, am planificat excursia cu intrarea pe teritoriul Uniunii Europene / României prin punctul de trecere a frontierei Sculeni. Ori, ce fel de Unghenean pot fi eu dacă aș fi ignorat momentul să îmi mai revăd odată baștina.

Cunoscând foarte bine faptul că PTF Sculeni este în top 3 cele mai traversate puncte rutiere de trecere a frontierei Republicii Moldova, am încercat să îmi organizez mai bine călătoria și să mă asigur că voi putea trece fără rând prin punctul vamal, având în autoturism doi copii cu vârsta de până la 1.5 ani.

Cel puțin acest lucru îl auziserăm de la mai mulți părinți care au bebeluși.

Urmare, la 7 iunie 2023, am apelat pentru mai multe informații la Linia Verde a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – (373) 22 259 717.

La întrebarea dacă am dreptul să trec cu doi copii cu vârsta de până la 1.5 ani controlul de frontieră fără rând, mi s-a comunicat că – „DA, aveți dreptul, cel puțin pe perimetru de gestiune al IGPF”.

Super, zic eu, deci, cel puțin la revenire acasă voi evita faptul că copii vor plânge în timp ce stăm în așteptare pe tritoriul punctului de trecere a frontierei, după vre-o 7-8 ore de mers continuu.

A venit și ziua călătoriei. Pe direcția plecare, am avut norocul ca în PTF Sculeni să fie doar un autoturism în față și controlul de frontieră a decurs în maxim 10 min. Posibil, din cauza că a avut loc în zi de marți și la ora 3:30 dimineața.

A urmat perioada vacanței, o perioadă magnifică în care am putut savura împreună cu gemenii mei odihna activă în Ardeal, efectul curativ al Salinei Praid cât și frumusețile stațiunii Sovata.

La întoarcere, am fost surprinși de două avertizări meteorologice Cod Portocaliu și Cod Roșu de furtună și pricipitații abundente cu descărcări electrice. Dar, pe ungheneni nu îi sperie nimic și drumul spre casă a decurs conforma planului.

Urmare, sâmbătă dimineața, în jurul orelor 4:55, am ajuns din nou în Punctul de trecere a frontierei Sculeni, deja pe direcția ieșire din Uniunea Europeană / România și intrare în Republica Moldova / regiunea Ungheni.

Cât nu ar fi de straniu, în PTF Sculeni, timpul de așteptarea era deja de cca 20 – 25 de autoturisme și mașinile continuau să vină. Amintesc, este vorba de ora 4:55 dimineața și presupun că majoritatea cetățenilor care traversau PTF Sculeni și veneau / reveneau în Republica Moldova prin intermediul Aeroportului Internațional Iași.

Urmare, în baza informațiilor recepționate anterior de la Linia Verde a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – (373) 22 259 717, am ocolit rândul de autoturisme și m-am apropiat de controlul de frontieră.

Totodată, se treziseră și picii și din cauza că amorțise-ră ambii în scăunele, erau naghâțoși și făceau mofturi.

Astfel, după ce mă apropiasem de ghișeele controlului de frontieră, pe partea dreaptă și ocolind coloană de autoturisme în așteptare, am solicitat respectuos de la inspectorii de frontieră să îmi verifice actele și să purceadă la controlul de frontieră fără rând.

Polițista de frontieră care se afla cel mai aprope de mine, m-a ingnorat și a continuat să verifice autoturismele aflate în coloana de așteptare. Am decis să aștept 5 minute, după care – am reiterat solicitarea de a fi inițiat autorizarea trecereii fără rând. La fel – ignor total și replica că nu sunt în rându care trebuie.

Mi-am amintit din nou vorbele operatoarei de la linis averde a IGPF – DA, aveți dreptul, cel puțin pe perimetru de gestiune al IGPF”.

M-a apropiat de al doilea inspector de frontieră, un tânăr care, după ce m-a ascultat, mi-a zis că ei nu sunt obligați să îmi autorizeze controlul de frontieră fără rând, chiar de am în autoturism doi copii mai mici de 2 anișori.

Totodată, mi-a recomandat într-o manieră calmă, adecvată, să verific prevederile Legii 215/2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova

M-a revoltat și dacă sincer, chiar m-am enervat puțin. Cum așa? …. doar mi s-a comunicat că DA, aveți dreptul, cel puțin pe perimetru de gestiune al IGPF”.

Am apelat din nou la Linia Verde a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – (373) 22 259 717, m-am revoltat și, ca să vezi, surpiză.

Operatoarea mi-a comunicat că „inspectorul de frontieră decide singur dacă au dreptul persoanele cu copii mici să treacă controlul de frontieră fără rând, în baza analizei situației reale din punctul de trecere a frontiere”

Mda, la câteva zile distanță, răspunsul operatorilor de la liniei verde a IGPF diferă la 180 de grade.

În acest contex, am decis să verific ce prevede Legea 215/2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova.

Surpriză – articolul 39 are prevăzut expres oridinea de trecere a frontierei de stat:

Persoanele şi mijloacele de transport sunt supuse controlului la trecerea frontierei de stat conform rândului. Pot fi supuse controlului fără rînd următoarele categorii de persoane:

  • a) minorii pînă la 3 ani şi persoanele care îi însoţesc;
  • b) persoanele traumatizate sau bolnave care necesită asistenţă medicală urgentă, persoanele care le însoţesc, inclusiv lucrătorii medicali;
  • c) posesorii paşapoartelor diplomatice;
  • d) delegaţiile oficiale de stat sau departamentale, grupele organizate de copii şi turişti, dacă Poliţia de Frontieră a fost informată cu 24 de ore înainte de sosirea acestora;
  • e) pietonii, cu excepţia celor de la punctele de trecere portuare şi aeroportuare, dacă în tratatele internaţionale nu este prevăzut altfel;
  • f) persoanele care trec frontiera de stat cu autobuze de rută internaţională; automobilele de asistenţă medicală urgentă; automobilele care transportă animale sau persoanele care trec frontiera de stat cu bicicleta;
  • g) persoanele care transportă mărfuri perisabile şi alte bunuri care necesită transportare în regim de urgenţă. Lista bunurilor este stabilită de Guvern;
  • g1) agenţii economici autorizaţi;
  • h) persoanele care participă la operaţiuni de salvare sau căutare;
  • i) alte persoane, în cazurile stabilite de tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.

Urmare, sintagma cheie este „Pot fi supuse controlului fără rând” și nicidecum „au dreptul, cel puțin pe perimetru de gestiune al IGPF, cum mi se comunicase anterior la Linia Verde a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – (373) 22 259 71.

Între timp, tânărul inspector de frontieră, s-a apropiat, mi-a verificat actele, a zâmbit picilor în mașină, mi-a autorizat trecerea și mi-a urat Drum Bun.

Simțindu-mă jenat de cele întâmplate, mi-am cerut scuze de la polițiștii de frontieră pentru cele întâmplate și mi-a continuat drumul spre casă.

Urmare, datorită celor întâmplate, mi-am confirmat încă o dată câteva concluzii de bază:

  1. Orice informație obținută la Linia Verde, indiferent de instituția care o furnizează, trebuie oricum verificată dacă se regăsește în legislația națională;
  2. Se necesită revizuirea și adaptarea continuă a legislației naționale, și în acest caz – stipularea clară în conținutul art. 39 a Legii 2015/2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova modul CÂND și în ce CONDIȚII pot fi supuse controlului fără rând;
  3. Indiferent de situații, fii calm și încearcă să gândești la rece. Ori, anume în aceste situații soluția magică este și cea mai simplă.

În contextul celor expuse supra și prin intermediul acestui articol, vrea să îmi CER SCUZE încă odată de la cei doi inspectori de frontieră ai Direcției regionale Vest din PTF Sculeni și totodată să le mulțumesc pentru autorizarea simplificată a trecerii, în contextul în care după 8 ore de mers continuu, gemenii deja se trezise și cam începeau a plânge.

Totodată, cunoaștem faptul că NEWS.UNGHENI.ORG este citit și de factorii de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și urmare, recomandăm că informațiile prezentate cetățenilor prin intermediul Liniei Verză și să fie clare întru evitarea unor situații similare.

#ForțaUNGHENI

Autor: Marin BODRUG
Unghenean, fondator și administrator al portalului independent NEWS.UNGHENI.ORG

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

125 de trackback-uri / pingback-uri

  1. Situația la Frontieră: peste 54 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  2. Situația la Frontieră: peste 58.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  3. Minune la Institutul Mamei și Copilului. 9 cupluri de gemeni au venit pe lume săptămâna trecută - Știri din regiunea Ungheni
  4. Situația la Frontieră: peste 58.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  5. Situația la Frontieră: peste 56.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  6. Situația la Frontieră: peste 60.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  7. Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru părinții care au planificat o călătorie cu copii - Știri din regiunea Ungheni
  8. Situația la Frontieră: peste 57.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  9. Situația la Frontieră: peste 58.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  10. Situația la Frontieră: peste 70.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  11. Situația la Frontieră: peste 61.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  12. Flux major de autoturisme la ieșire din R. Moldova prin PTF Sculeni - Știri din regiunea Ungheni
  13. Situația la Frontieră: peste 61.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  14. Situația la Frontieră: peste 73.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  15. Situația la frontieră: Peste 457 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  16. Situația la Frontieră: peste 66.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  17. Situația la Frontieră: peste 65 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  18. Situația la Frontieră: peste 64.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  19. Situația la Frontieră: peste 70 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  20. Situația la frontieră: Peste 495 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  21. Situația la Frontieră: peste 82 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  22. Situația la Frontieră: peste 71.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  23. Situația la Frontieră: peste 72.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  24. Situația la Frontieră: peste 74.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  25. Recomandări IGPF pentru persoanele care planifică să traverseze frontiera în weekend - Știri din regiunea Ungheni
  26. Situația la frontieră: Peste 529.5 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  27. Situația la Frontieră: peste 78.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  28. Situația la Frontieră: peste 70.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  29. Situația la Frontieră: peste 69.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  30. Situația la Frontieră: peste 70.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  31. Situația la Frontieră: peste 73.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  32. Situația la frontieră: Peste 517.2 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  33. Situația la Frontieră: peste 76.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  34. Situația la Frontieră: peste 66.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  35. Situația la Frontieră: peste 65.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  36. Situația la frontieră: Peste 483 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  37. Situația la Frontieră: peste 61 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  38. Situația la frontieră: Peste 442 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  39. Situația la Frontieră: peste 64.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  40. Situația la Frontieră: peste 64.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  41. Situația la Frontieră: peste 66.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  42. Situația la Frontieră: peste 54.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  43. Situația la Frontieră: peste 47.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  44. Situația la Frontieră: peste 52.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  45. Situația la frontieră: Peste 387.9 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  46. Situația la Frontieră: peste 46.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  47. Situația la frontieră: Peste 381.3 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  48. Situația la Frontieră: peste 65.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  49. Situația la Frontieră: peste 48 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  50. Situația la Frontieră: peste 44.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  51. Situația la Frontieră: peste 47.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  52. Situația la Frontieră: peste 62.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  53. Situația la Frontieră: peste 46.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  54. Situația la Frontieră: peste 44.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  55. Situația la frontieră: Peste 356.4 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  56. Situația la Frontieră: peste 43.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  57. Situația la Frontieră: peste 51.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  58. Situația la Frontieră: peste 48.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  59. Situația la Frontieră: peste 43.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  60. Situația la Frontieră: peste 39.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  61. Situația la Frontieră: peste 32.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  62. Situația la Frontieră: peste 35.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  63. Situația la Frontieră: peste 43.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  64. Situația la Frontieră: peste 45.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  65. Situația la Frontieră: peste 54.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  66. Situația la Frontieră: peste 38.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  67. Situația la Frontieră: peste 49.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  68. Situația la Frontieră: peste 37.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  69. Situația la Frontieră: peste 36.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  70. Situația la Frontieră: peste 41.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  71. Situația la Frontieră: peste 41.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  72. Situația la frontieră: peste 308.7 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  73. Situația la Frontieră: peste 54.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  74. Situația la Frontieră: peste 45.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  75. Situația la Frontieră: peste 47.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  76. Situația la Frontieră: peste 47.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  77. Situația la Frontieră: peste 50.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  78. Situația la Frontieră: peste 57.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  79. Situația la Frontieră: peste 54.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  80. Situația la Frontieră: peste 49.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  81. Situația la Frontieră: peste 63.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  82. Situația la Frontieră: peste 60.3 mii de traversări în ajunul Crăciunului pe rit vechi 2024 - Știri din regiunea Ungheni
  83. Situația la frontieră: peste 382 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  84. Situația la Frontieră: peste 52.1 mii de traversări în ziua de Crăciun pe rit vechi 2024 - Știri din regiunea Ungheni
  85. Situația la Frontieră: peste 39.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  86. Situația la Frontieră: peste 43.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  87. Situația la Frontieră: peste 43.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  88. Situația la frontieră: peste 301.3 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  89. Situația la Frontieră: peste 39.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  90. Situația la Frontieră: peste 40.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  91. Situația la frontieră: peste 286 mii traversări în ultimele 7 zile - Știri din regiunea Ungheni
  92. Situația la Frontieră: peste 43.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  93. Situația la Frontieră: peste 33.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  94. Situația la Frontieră: peste 36 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  95. Situația la Frontieră: peste 35.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  96. Situația la Frontieră: peste 39.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  97. Situația la Frontieră: peste 33.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  98. Situația la Frontieră: peste 44.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  99. Situația la Frontieră: peste 34.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  100. Situația la Frontieră: peste 35.9 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  101. Situația la Frontieră: peste 38.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  102. Situația la Frontieră: peste 38.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  103. Situația la Frontieră: peste 49.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  104. Situația la Frontieră: peste 34.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  105. Situația la Frontieră: peste 38.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  106. Situația la Frontieră: peste 48.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  107. Situația la Frontieră: peste 37 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  108. Situația la Frontieră: peste 37.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore – Știri din regiunea Ungheni
  109. Situația la Frontieră: peste 37.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  110. Situația la Frontieră: peste 40.2 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  111. Situația la Frontieră: peste 40.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  112. Situația la Frontieră: peste 52 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  113. Situația la Frontieră: peste 37.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  114. Situația la Frontieră: peste 40.8 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  115. Situația la Frontieră: peste 39.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  116. Situația la Frontieră: peste 53 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  117. Situația la Frontieră: peste 40.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  118. Situația la Frontieră: peste 42 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  119. Situația la Frontieră: peste 52.3 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  120. Situația la Frontieră: peste 41.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  121. Situația la Frontieră: peste 43 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  122. Situația la Frontieră: peste 40.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  123. Situația la Frontieră: peste 43.7 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  124. Situația la Frontieră: peste 59.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni
  125. Situația la Frontieră: peste 51 mii de traversări în ultimele 24 de ore - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns