Ecoul războiului din Ucraina. UE suspendă relaxarea regimului de vize cu Rusia

În cadrul reuniunii miniștrilor de externe a statelor Uniunii Europene de astăzi, 31 august 2022, șefii diplomațiilor europene au votat suspendarea acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia.

Reuniunea a avut loc în Praga, Republica Cehia, stat care deţine preşedenţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Urmare, procesul de obţinere a vizelor de către cetățenii Federației Ruse va fi mai dificil şi mai lung.

Motivul deciziei diplomaților din UE – invazia Federației Ruse din Ucraina.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, a precizat că miniştrii au căzut de acord că relaţiile cu Moscova „nu pot rămâne neschimbate” şi că acordul „trebuie suspendat în totalitate”.

Decizia are ca scop să prevină practica de „visa shopping”, folosită de cetățenii Federației Ruse care încearcă să intre mai uşor pe teritoriul Uniunii Europene prin statele membre cu reguli mai relaxate.

Măsura vine după săptămâni de presiuni din partea ţărilor din UE de la graniţa cu Rusia de a opri intrarea cetăţenilor ruşi în blocul comunitar cu vize Schengen emise de unele state membre ale UE.

Decizia va face ca procesul de acordare de vize să fie mai complicat, mai scump şi mai birocratic şi va creşte timpul de aşteptare pentru aprobare, conform Comisiei Europene.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns