[EDITORIAL] Dușul rece și Sfântul TRICOLOR

Acest editorial este o constatare dureroasă!

În această dimineața, 27 aprilie 2024, am avut ocazia să vorbesc cu mai multe persoane, inclusiv cu vârsta tânără, de până la 40 de ani.

Cum este cuvenit, fiecărui în parte am transmis cu mândrie mesaj de felicitare cu ocazia marcării sărbătorii naționale – Ziua Drapelului de Stat – Sfântul TRICOLOR!

Dar … în foarte multe cazuri, am observat nedumerire și răspunsurile unor m-au frapat:

„Ei, ce asta e sărbătoare”, „ce îmi dă mi acest lucru”, „mare sărbătoare mai este și Ziua drapelului”, „mare lucru”.

După fiecare răspuns de acest fel, mi se în făcea acru la stomac și mi se contura o dezamăgire profundă.

Unde este mândria și bucuria firească că de 34 ani, la 27 aprilie, sărbătorim Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova – Sfântul TRICOLOR.

De 34 ani, cele trei culori sfinte a românilor – albastru, galben, roșu, flutură falnice pe catargele din stânga Prutului.


Unde este demnitatea și faptul că în sfârșit, după o perioadă lungă de sovietizare, a fost restabilit adevărul istoric.

Drapelul de Stat sau Sfântul Tricolor simbolizează trecutul, prezentul și viitorul poporului nostru, parte a națiunii române, reflectă principiile lui democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea tuturor cetățenilor statului Republica Moldova.

Sfântul Tricolor reprezintă simbolul național al tuturor românilor, indiferent că locuiesc în Republicii Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Serbia sau Ungaria.

La 27 aprilie 1990, încă RSSM, sfântul TRICOLOR a fost desemnat de către deputații primului Legislativ ales în mod democratic ca Drapel de Stat al Republicii Moldova .

Cum râmâne cu dârzenia neamului nostru demonstrată față de nomeculatura comunistă și URSS la Marea Adunare Națională din 31 august și la 7 noiembrie 1989

Cum rămâne faptul că tinerii noștri și-au dat viața pentru Sântul TRICOLOR și neam în Roghi, Molovata Nouă, Cocieri, Corjova, Măhala, Dubăsari, Lunga, Pohrebea, Coșnița, Pârâta, Doroțcaia, Varnița, Fârlădeni, Gâsca, Protegailovca, Hagimus, Copanca, Merenești, Chițcani, Cremenciug, Zahorna și sfânta noastră Tighina?


Cum rămâne cu faptul că de 34 de ani sfântul TRICOLOR a fost desemnat de către deputații primului Legislativ ales în mod democratic ca Drapel de Stat al Republicii Moldova .

Dezamăgit, dar, cum este firesc UNGHENENILOR, Eu nu cedez!

Voi continua în continuare să promovez cu înverșunare valorile supreme ale poporului nostru:

Sfântul TRICOLOR, Limba ROMÂNĂ și identitatea noastră românească.

💙💛❤ Onor la Sfântul TRICOLOR 💙💛❤
Cu plecăciune și respect, Marin BODRUG
Unghenean, Fondator și administrator al NEWS.UNGHENI.ORG

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns