Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022

În această după-amiază, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au întrunit din nou în ședință.

Ședința a fost prezidată de Natalia Gavrilița, prim-ministră a Republicii Moldova.

În cadrul ședinței, s-a decis că desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare.

În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.

De asemenea, membrii CSE au constatat situația de alertă pe piața energiei, iar în scopul asigurării securității energetice pe perioada de urgență, SA „Moldovagaz” i-a fost permisă prelungirea până la data de 30 noiembrie 2022 a termenului de plată a drepturilor de import al gazelor naturale transportate prin conducte în perioada aprilie-octombrie 2022.

Potrivit deciziei CSE, Asociația Obștească „Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova” va putea exporta ajutoarele umanitare sub formă de produsele medicamentoase, fără aplicarea măsurilor de politică economică, stabilite de legislația în vigoare pentru tipul de marfă declarat, și fără avizul eliberat de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022:

Dispoziția Comisiei pentru … by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns