Cursanții CESF Ungheni au fost intruiți de Comitetul Internațional al Crucii Roșii în domeniul dreptului internațional umanitar

În perioada 22 – 25 aprilie 2024, pentru angajații Poliției de Frontieră a fost organizat un curs de instruire privind dreptul internațional umanitar, organizat cu suportul experților Comitetului Internațional al Crucii Roșii (ICRC).

Acest curs a avut loc în cadrul subdiviziunilor de Frontieră, având participanți din diverse unități ale instituției.

Un număr de 22 de angajați ai SPF Aeroportul Internațional Chișinău au beneficiat de instruirea specializată și intensivă oferită de către reprezentanții ICRC.

În incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, angajații cu funcții de conducere au participat la această inițiativă de formare, în timp ce la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, 52 de cursanți au fost implicați în activități de instruire.

Scopul acestui curs a fost de a îmbunătăți cunoștințele personalului Poliției de Frontieră în domeniul dreptului internațional umanitar, un aspect esențial pentru îndeplinirea eficientă a misiunilor, inclusiv oferirea unor servicii de calitate la trecerea frontierei de stat, în contextele complexe și sensibile ale unor crize umanitare.

ICRC a contribuit semnificativ la această inițiativă prin furnizarea de experți și resurse pentru a asigura o instruire relevantă pentru nevoile Poliției de Frontieră.

În cadrul cursului, șeful adjunct al Poliției de Frontieră Diana Salcuțan a mulțumit reprezentanților ICRC pentru suport și sprijin, totodată reconfirmând angajamentul instituției față de respectarea și promovarea drepturilor omului și a normelor umanitare internaționale, în conformitate cu standardele internaționale relevante.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns