COVID-19 Moldova // Guvernul a interzis temporar exportul de măști, mănuși medicale și dezinfectanți

Urmare a confirmării a 3 cazuri pozitive de infectare cu Coronavirus de tip nou și în scopul asigurării cetățenilor moldoveni cu produse de primă necesitate, Cabinetul de Miniștri a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care producătorii moldoveni de măști și mănuși medicale, precum și de produse biocide (dezinfectanți medicali) nu își vor putea exporta, temporar, mărfurile.



Actul normativ are un caracter temporar și a fost aprobată în Ședința Guvernului de astăzi și este valabil până pe 15 aprilie 2020.

„Proiectul este elaborat în legătură cu continuarea răspândirii infecției coronavirus COVID – 19 la nivel internațional, și în special, în legătură cu confirmarea pe teritoriul Republicii Moldova a cazurilor de infectare cu acest virus.

Astfel, în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor, evitării răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurării cererii oamenilor cu măști medicale, se impune necesitatea aprobării acestui proiect”, se arată în proiectul hotărârii aprobate astăzi în ședința de Guvern.

Premierul Ion Chicu a declarat că aceasta este o măsură extraordinară.

„Este o măsură extraordinară. Noi nu suntem adepții acestor măsuri, dar este o situație excepțională si trebuie să reacționăm în acest mod.

Noi avem producători de aceste mărfuri pe teritoriul R. Moldova și acum este necesar în primul rând să satisfacem cerințele instituțiilor, cetățenilor în acest sens.

De aceea, temporar introducem interdicția la exportul acestor 3 categorii de mărfuri”, a precizat premierul Ion Chicu.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns