Cca 7600 de țigări de contrabandă descoperite în PTFS Sculeni

La 22 noiembrie curent, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățenii români F.C. şi M.D., în vârstă de 61, respectiv 33 de ani, conducând fiecare câte un autoturism înmatriculat în România, transmite Poliția de Frontieră a României.



Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor şi a celor două mijloace de transport, ocazie cu care echipele comune au descoperit, ascunsă pe corpul lui F.C.  şi într-un loc  special amenajat sub bancheta autoturismului condus de M.D. (creat prin dublarea peretelui caroseriei în zona de sub banchetă), cantitatea de 7.600 de ţigarete, diferite mărci, de provenienţă R.Moldova şi Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare totală de 4.898 ROL / 20.500 MDL, şi a autoturismului condus de M.D., în valoare totală de 16.325 ROL / 68.325 MDL,  în vederea confiscării, iar F.C. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 ROL / 21.950 MDL.

Deoarece M.D. a mai fost depistat în luna aprilie a acestui an încercând să introducă ilegal ţigarete de contrabandă, în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns