Cadou de Revelion: Cetățenii vor achita 60 / 70 bani per km pentru un bilet de călătorie interurban

Urmare a două proteste ale conducătorilor și proprietarilor de rute interurbane ce prestează servicii de transport ale pasagerilor, Ministerul Economiei și Infrastructurii a cedat.



Astfel, pentru transportul interurban de pasageri vor fi majorate tarifele începând cu 1 ianuarie 2020, chiar în prima zi a noului an.

Potrivit unui anunț al ministerului de profil, prețurile vor fi stabilite conform categoriilor de confort a microbuzelor.

Astfel, după negocieri, cetățenii vor achita 60 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de bază și 70 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de confort.

Astfel, prețul de 0,60 lei per km are o creștere de 25 %, iar cel de 0,70 lei per km are o creștere de aproximativ 45 %.

Mijloacele de transport vor trece o analiză a categoriei de transport în perioada februarie-octombrie 2020.

Acele autoturisme care nu se vor încadra în nicio categorie de confort vor fi excluse.

Referitor la delimitarea categoriilor, instituția de profil nu a comunicat care ar fi mecanismul și standartul pentru „confort”

La acest subiect, redacția portalului Diez.md a efectuat un calcul preliminar și a publicat un price list cu potențialele viitoare tarife ce urmează a fi achitate de pasageri pentru deplasarea în principalele localități ale țării:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns