Angajații din structurile de forță vor putea să muncească în sistem până la 55 de ani, după atingerea vârstei de pensionare

Angajații din structurile de forță vor putea să muncească în sistem și după atingerea vârstei de pensionare, până la 55 de ani.

Un PROIECT care prevede acest lucru a fost votat, în a doua, de 72 de deputați.

Informația este comunicată de către Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Vedeți și:

Potrivit autorilor, prin aceste modificări legislative se urmărește valorificarea competențelor funcționarilor publici cu statut special, care au o vastă experiență de muncă.

Documentului mai prevede completarea legislației cu reglementări clare privind statutul studenților Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.

Astfel, aceștia se vor încadra în categoria de funcționari publici cu statut special, care va fi confirmată prin absolvirea studiilor.

Modificările legislative se mai referă la reglementarea procedurilor prin care se va asigura respectarea cadrului legislativ privind acordarea gradului special înainte de termen.

De asemenea, va fi limitat accesul la funcții publice cu statut special a persoanelor concediate/destituite din funcții publice din motive disciplinare.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Moldova a aderat la FISCALIS - Programul UE privind cooperarea în domeniul fiscal - Știri din regiunea Ungheni
  2. Parlamentul a ratificat acordul de aderare la Programul „Vama” al UE - Știri din regiunea Ungheni
  3. Semnătura electronică sau olografă nu va mai fi obligatorie în cererile de acces la informații de interes public - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns