Alți cinci tineri din Burundi și Camerun au fost depistați de polițiștii de frontieră pe malul Prutului

În data de 19 august 2023, acționând în baza datelor precum că unii cetățeni străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți, dar și la valorificarea unor informații operative, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au depistat cinci persoane de naționalitate străină, printre care și un minor, în tentativa părăsirii ilegale a teritoriului R. Moldova spre România.

Vedeți și Patru tineri din Burundi, Etiopia și Siria, depistați de polițiștii de frontieră pe malul Prutului

În jurul orei 02:00, pe direcția localităților Paicu (stânga Prutului) – Vădeni (dreapta Prutului), cu ajutorul sistemelor de termoviziune și dronă au fost observate siluetele a mai multor persoane care înaintau spre malul Prutului.

Imediat, patrule din cadrul Direcției Sud și Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au intervenit în regiune pentru reținerea persoanelor.

La fața locului a fost stabilită prezența cetățenilor străini, trei din Republica Burundi (două femei de 26 și 33 de ani, dar și un copil de 9 ani) și doi bărbați de 20 și 27 ani, originari din Republica Camerun.

Asupra lor dețineau genți și pungi în care erau pregătite veste gonflabile de înot și alte bunuri personale.

Din informațiile deținute la nivelul Poliției de Frontieră persoanele din R. Burundi nu ar fi la prima abatere de la lege, la începutul anului curent fiind descoperite în PTF Ungheni (feroviar) cu acte franceze falsificate.

Vedeți și Călătoria a șase persoane din Burundi întreruptă la Gara Internațională Ungheni

Cele cinci persoane au fost preluate de către Inspectoratul General pentru Migrație în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Alți patru tineri din Camerun, Maroc și Siria descoperiți de polițiștii de frontieră pe malul Prutului - Știri din regiunea Ungheni
  2. [FOTO] Doi cetățeni din Nepal au fost reținuți în apropiere de râul Prut, lângă Sculeni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns