A fost lansat Traseul de drumeție Nisporeni – Vărzărești

La 5 iunie curent, în orașul din Valea Nârnovei a fost lansat primul traseu din Moldova marcat conform cerințelor europene – traseul de drumeție Nisporeni – Vărzărești.

Traseul te va ajuta să ajungi la cea mai veche mănăstire din Moldova, Vărzărești, să urmezi poteci admirând salcâmul în floare sau teiul care iaca-iaca va înflori.

Vedeți și Raionul Nisporeni pe Harta turistică a Republicii Moldova

Traseul de drumeție Nisporeni – Vărzărești este unul lejer destinat familiilor cu copii, celor pasionați de natură sau dornicilor de a ieși din casă și a face o plimbare la pas de 12km

Circa 1/3 din traseu se desfășoară prin pădure, prin poteci, pe drum forestier și de țară.

Proiectul traseului a fost elaborat de Tatrabis, autorul și câștigătorul Programului de granturi mici „Prietenește pentru Turism” – acțiune de responsabilitate social corporativă a companiei Efes Moldova desfășurată în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM) în cadrul inițiativei #CurajTurismMoldova al USAID Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau, UK in Moldova – British Embassy Chișinău

Tatrabis și-a propus să plaseze Moldova pe harta ecoturismului internațional, să pună în valoare gastronomia locală și micii producători care îi găsim în satele pitorești ale Moldovei.

Traseul este format din 2 părți:

  • Indicatorul marcat cu dungă verde ne indică porțiunea de la Mânăstirea Vărzărești care trece prin centrul orășelului Nisporeni spre zona de odihnă Dealul Mârzoia. Aici puteți savura o priveliște încântătoare deasupra Nisporeniului și chiar puteți face un picnic, dar să nu uitați să strângeți toate gunoaiele.
  • Dacă urmați indicatorul marcat cu dungă roșie, treceți prin Pădurea Mănăstirească spre Vărzărești, ajungeți la Cimitirul Eroilor Români unde traseul se unește cu cel verde și formează un circuit.

Galerie Foto și Video:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. La Sipoteni au fost lansate 4 trasee ecoturistice - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns