11 polițiști de frontieră au fost instruiți în domeniul de pilotare a dronelor

Pe parcursul săptămânii trecute s-a desfășurat cursul practic de operare cu aparatele de zbor fără pilot, în cadrul căruia 11 angajați ai Poliției de Frontieră au studiat capacitățile tehnice și lucrul propriu-zis cu drona.  

Vedeți și Încă 20 de polițiști de frontieră instruiți la CESF Ungheni în domeniul de „Operare a dronelor”

În conformitate cu agenda sesiunilor, trainerii din cadrul companiei producătoare au învățat polițiștii de frontieră despre tehnologia și arhitectura dronelor, configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor, precum și modalitatea de partajare a datelor. 

Activitățile de instruire au avut loc nemijlocit în teren, la frontieră, fiind utilizat unul din cele cinci sisteme UAV care sunt livrate instituției în cadrul proiectui de asistență din partea Republicii Federale Germane.

Este de menționat că pe acest proiect, în dotarea Poliției de Frontieră au intrat echipamente speciale de control al autenticității documentelor, automobile, camere termale.

Totodată, etapa finală a cursul, unde cei 11 polițiști de frontieră vor fi certificați în pilotarea dronelor, este planificată pentru luna decembrie a anului curent. 

O prioritate în activitatea de securitate a frontierei de stat este dezvoltarea și modernizarea capacităților de control și supraveghere.

Utilizarea dronelor în misiuni permite instituției să-și eficientizeze procesele, dar și să sporească capacitatea de intervenție și reacție.

Totodată, oferă o acoperire mai bună a sectoarelor vulnerabile la frontieră și  asigură o planificare mai rațională a resurselor umane, care în final vor genera un randament mai înalt și o contribuție esențială la detectarea ilegalităților transfrontaliere.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

7 trackback-uri / pingback-uri

  1. Noi operatori de drone din cadrul MAI și-au incheiat cu succes instruirea - Știri din regiunea Ungheni
  2. Încă 10 de polițiști de frontieră instruiți în pilotarea dronelor la CESF Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Flota Poliției de Frontieră dotată cu un lot de aparate de zbor fără pilot (drone) - Știri din regiunea Ungheni
  4. Alți 22 de polițiști de frontieră instruiți în pilotarea dronelor la CESF Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  5. Alți 29 polițiști de frontieră au încheiat cu succes cursul de formare inițială la CESF Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  6. La CESF Ungheni a fost lansat cursul: „Protecției copiilor în mișcare: rolul Poliției de Frontieră” - Știri din regiunea Ungheni
  7. Arsenalul Poliției de Frontieră dotat cu un lot de sisteme anti-drone în valoare de 289 mii EURO - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns