Video // Iurie Roșca a primit interdicție de intrare în România pentru 3 ani

Fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca, are interdicție de intrare în România pentru 3 ani.

Despre aceasta fost președinte PPCD anunță într-un video postat pe Facebook, informează Deschide.md

„Calitatea closetului și calitate fluidizării și a călătorilor spre România la Vama Albița este floarea la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute: am interdicție de intrare în România pentru 3 ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele băieții nu sunt obligați să mi le raporteze, așa că revin acasă. Doamne ajută, trăiască neamul românesc”

Iurie Roșca

Iurie Roșca este un politician din Republica Moldova. A îndeplinit, vreme de mai mulți ani, funcția de președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova.

Mare trădător al electoratului pro-românesc

A fost vicepreședinte al Parlamentul Republicii Moldova între 1998-2001 și 2005-2009 și viceprim-ministru al Republicii Moldova (iunie – septembrie 2009). Din anul 2012 deține funcția de președinte al „Universității Populare”.

Pe 4 aprilie 2005, cei 11 deputați a Partidului Popular Creștin Democrat, condus de Iurie Roșca, au votat pentru alegerea comunistului Vladimir Voronin în funcția de președinte al R. Moldova. 

În 2014, Alexandr Dughin, politolog rus și strategist devenit cunoscut pentru viziunile sale radicale, inclusiv fasciste, declara că îl consideră pe Iurie Roșca drept „prietenul Rusiei”, un politician de perspectivă care luptă activ pentru afirmarea identității moldovenești.

Fostul președinte de partid unionist, care în cadrul amplelor proteste din 2003, striga în megafon, urcat într-un copac din fața Parlamentului, „Vrem în Europa” și „Vrem în NATO”, acum susține exact viceversa.

În 2020 Roșca și-a lansat volumul „Interesul național ca modus vivendi” și cuprinde texte publicate de acesta pe un portal care promovează materiale propagandistice și narațiuni favorabile Rusiei.

Lansarea avut loc în Hotelul „Cișmigiu” din București, sub egida Sputnik România Moldova, pilon principal al propagandei Rusiei în R. Moldova.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns