În municipiului Ungheni au început lucrările de construcție a două miniterenuri de sport pe teritoriul stadionului central

Săptămâna trecută au demarat lucrările de construcție a două miniterenuri de sport pe teritoriul stadionului central din municipiul Ungheni. Astfel, în scurt timp, locuitorii orașului vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale. Acest fapt se datorează participării municipiului Ungheni, în parteneriat cu orașul Novoselytsya, regiunea Cernăuți, Ucraina în cadrul proiectului ”Modernizarea infrastructurii transfrontaliere de sport pentru o viață sănătoasă”, finanțat de Uniunea Europeană, transmite Primăria municipiului Ungheni


Vor fi amenajate două ministadioane care vor corespunde cerințelor de practicare a activităților sportive: unul multifuncțional, de tenis, volei și baschet, iar celălalt de minifotbal. Stadioanele vor fi accesibile nu doar tinerilor sportivi și antrenorilor acestora, ci și tuturor amatorilor de sport. Sperăm ca acest loc să devină unul atractiv pentru locuitorii orașului nostru, iar pentru cei care practică sportul un sprijin în plus în vederea creșterii performanțelor sportive ” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

La moment se execută lucrările de terasament și de pregătire a terenurilor. În etapele următoare va fi instalat învelișul din iarbă artificială pentru terenul de minifotbal și învelișul cauciucat pentru terenul multifuncțional. Noile stadioane vor fi iluminate și dotate cu toate accesoriile necesare. Proiectul tehnic prevede și îngrădirea celor două terenuri sportive.

Seara de seara la stadionul central se adună tot mai mulți iubitori ai sportului. Aceasta ne motivează să acționăm cât mai rapid pentru a răspunde cerințelor și a oferi posibilitate unui număr cât mai mare de cetățeni să beneficieze de o infrastructură sportivă dezvoltată. Este îmbucurător faptul că autoritățile locale depun eforturi pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive în orașul nostru. Odată cu amenajarea ministadioane, vor fi asigurate condiții mai bune de practicare a sportului. În sfârșit stadionul va fi practicabil și pe timp de iarnă și vom putea face sport până seara târziu datorită sistemelor de iluminare a celor două stadioane” a specificat Ion Poia, președintele Comitetului Sportiv Local și un mare amator al sportului.

Sursa mai precizează că proiectul „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă” a fost lansat în decembrie 2017 în cadrul Programului de Cooperare Teritorială a Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu  Primăria orașului Novoselytsya / Noua Suliță, Ucraina, asociațiilor obștești  „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă” din Ungheni și Clubul Sportiv „Kolos”din Novoselytsya / Noua Suliță.

Acesta își propune să implementeze conceptul „Sportul Pentru toți” prevăzut de Strategia de Dezvoltare a culturii fizice și sportului în Republica Moldova pentru perioada 2013 – 2020 și are ca obiectiv încurajarea practicării activităților fizice pentru un număr cât mai mare de persoane, precum și consolidarea cooperării transfrontaliere între echipele sportive din Ungheni și Novoselytsya / Noua Suliță în cadrul competițiilor.

Galeria foto de pe șantier:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns