Ziarul de Gardă: „Directorul Rezervației „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni ar fi fost constrâns să demisioneze”

Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” ar putea avea de luni, 27 aprilie, un nou director. Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva” susține că săptămâna viitoare „o să fie la noi așa o decizie” cu referire la eliberarea din funcție a actualului director, Gheorghe Vornicescu.

Acesta susține că actualul director ar fi scris cerere de eliberare din propria inițiativă.



Sursele Ziarului de Gardă, afirmă însă că acesta ar fi fost constrâns să depună cerere, iar funcția de director ar urma să fie ocupată de Ștefan Deleanu, actualul director al Întreprinderii Silvice „Călărași”.

Articolul a fost preluat integral de pe site-ul Ziarului de Gardă (zdg.md) fară careva ingerințe în conținutul textului. Motivul – conținutul materialului se referă la raionul Ungheni și la regiunea omonimă.

Un angajat al Rezervației Naturale „Plaiul Fagului”, relatează, sub protecția anonimatului, că actualul director al rezervației ar fi fost constrâns să depună cerere de eliberare din funcție după o activitate de un an și patru luni.

Potrivit acestuia, Gheorghe Vornicescu ar fi fost amenințat că va fi sancționat disciplinar, după ce Agenția „Moldsilva” ar fi organizat mai multe controale.

„La începutul lui martie au început procedura de intimidare a actualului director. După ce a fost numit în funcție noul director al Agenției „Moldsilva”, domnul Cojocaru, a trecut puțin timp și au început.

Au făcut controale, au spus că nu este competent. I-au făcut un proiect de ordin în care îl învinuiesc că îi vor aplica măsuri disciplinare. Până la urmă, au ajuns la consens că el scrie cererea de eliberare, pentru ca să nu apără ordinul”, relatează acesta.

Contactat de Ziarul de Gardă, Gheorghe Vornicescu a refuzat să comenteze eliberarea sa din funcție.



Totodată în calitate de director ar urma să fie numit Ștefan Deleanu, actualul director al Întreprinderii Silvice „Călărași”, care a activat în calitate de pădurar până în anul 2010 în cadrul Rezervației Naturale „Plaiul Fagului”. Potrivit angajatului, numirea acestuia ar fi una pe criterii politice.

În 2010, pe când activa în cadrul rezervației noastre, el a vrut să fie înaintat în funcția de inginer-șef silvic, iar directorul de atunci, nu i-a permis. El însă a scris plângeri la diferite organe de control.

Au fost atunci Curtea de Conturi, Centrul Național Anticorupție. Toți au lucrat vreun an și jumătate, și nu au găsit nimic. În așa mod, el a ridicat colectivul împotriva lui.

Acum, timp de 10 ani, el tot a amenințat colectivul, că: „Eu vin și vă dau afară”. Iată acum, după 10 ani, urmează să fie numit prin transfer, fără concurs. Dar el nu corespunde criteriilor pentru a fi director aici. Dar are susținere din partea ministrului Voicu, sunt foarte buni prieteni”, relatează angajatul.

Pe de altă parte, contactat de Ziarul de Gardă, Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva”, susține că actualul director al rezervației a scris cererea de eliberare din funcție din propria inițiativă, iar cel care îi va ocupa funcția va fi ales prin concurs după data de 15 mai.

Totodată, acesta afirmă că până atunci va fi numită o altă persoană în calitate de director interimar al rezervației și admite că acesta ar putea fi Ștefan Deleanu, menționând că va fi organizat concurs și pentru ocuparea funcției de director la Întreprinderea Silvică „Călărași”, unde în prezent Deleanu este director.

Săptămâna viitoare o să fie la noi așa o decizie. Dumnealui acum este pe foaie de boală și s-a adresat că vrea să lucreze mai aproape de localitatea lui, pentru că se deplasează zilnic și e puțin greu, dar și implică cheltuieli.

Din inițiativă proprie vrea să se elibereze. La început o să fie numit director interimar și pe urmă, după ce o să se termine pandemia o să fie concurs. O să scrie cerere unul, doi, trei, câți o să scrie și o să fie demarat un concurs.

Director interimar o să fie numit unul dintre aceștia care vor scrie cerere. Dacă o să accepte Deleanu, o să-l punem director interimar acolo. Dacă o să dorească să lucreze, pentru că el acolo a activat, e clar că e mai bine, adică e profesionist, e de la fața locului de acolo, dar dacă nu o să vrea, o să fie altcineva. O să se întâmpla luni, marți – avem de gând”, a spus directorul Agenției „Moldsilva”.

Ștefan Deleanu nu a răspuns la apelurile ZdG.

sursa: Ziarul de Gardă



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns