Zi istorică în Parlament: Ședință solemnă dedicată Unirii Basarabiei cu România

În Parlamentul Republicii Moldova, în premieră, sâmbătă, 27 martie, ora 11:00 se va organiza o ședință solemnă de consemnare a Zilei Unirii Basarabiei cu România.

Foto: Octavian Țîcu

Potrivit deputatului Octavian Țîcu, organizarea desfășurării unei astfel de ședințe a fost posibilă cu susținerea Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei Demnitate și Adevăr și a Partidului Democrat din Moldova, transmite realitatea.md

La eveniment vor participa președinții Academiilor de Știință din România şi Republica Moldova, reprezentanți ai mediului academic, oameni de cultură, primari şi deputați.

Precizăm că, anul acesta se împlinesc 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Documentul care a marcat acest eveniment istoric a fost semnat la 27 martie 1918, Basarabia (actualmente Republica Moldova), fiind prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu „țara mamă” – România.

Doc: Octavian Țîcu

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns