Vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca

La 15 iunie 2020, o echipă formată din specialiști ai ADR Centru au întreprins o vizită de inspectare a șantierului în lucru, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca.

Vizita a avut drept scop monitorizarea lucrărilor în desfășurare și stabilirea priorităților pentru următoarele activități prevăzute în cadrul proiectului regional.

La șantier a fost prezent președintele raionului Ungheni, antreprenorul general, cât și autorul de proiect, care au discutat cu echipa ADR Centru fiind trasate direcțiile de activitate pentru perioada imediat următoare.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a accentuat că lucrările trebuie accelerate și a atras atenția asupra necesității respectării proiectului de execuție și a procesului tehnologic.

La momentul actual, aici se desfășoară lucrări de construcție pe 2 sectoare:

  • porțiunea cuprinsă între Municipiul Ungheni și Florițoaia Veche;
  • sectorul Alexeevca.

Pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10 000 000 lei, conform deciziei CNCDR nr. 14/20 din 13.02.2020, la care se mai adaugă contribuția de 1 000 000 lei ca co-finanțare în cadrul proiectului.

De asemenea, de la Administrația de Stat a Drumurilor, conform anexei nr. 2 referitoare la cofinanțarea proiectelor de reabilitare a drumurilor, publicată în Monitorul oficial nr. 75-83 din 13 martie 2020, acestui proiect ia fost alocată suma de 28 000 000 lei.

Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învățământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni – Alexeevca, dar și creşterea circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară.

Acest drum este unul de importanță regional, astfel încât reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni – Cetireni – Alexeevca” este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea consilului raional Ungheni și urmează a fi realizat până la sfârșitul anului 2020.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Epopea reabilitării traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca continuă - Știri din regiunea Ungheni
  2. Traseul G90 (ex-L392) Ungheni - Cetireni – Alexeevca va fi finalizat în 2023 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns