Video // Un Nisporenean, depistat de echipa mobilă a Poliției de Frontieră cu o stropitoare plină cu mărfuri de contrabandă

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional care transporta mărfuri în lipsa actelor de proveniență.

După consemnarea cazului, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul SPF Leușeni, iar conducătorul auto riscă o amendă contravențională.



Ofițerii de investigații împreună cu echipa mobilă a Direcției regionale Vest au acționat în baza unei informații operative pe traseul național M1 Leușeni – Chișinău, stopând un mijloc de transport Mercedes Sprinter cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești.

Conducătorul auto, un locuitor al orașului Nisporeni a oferit actele solicitate de către inspectorii Poliției de Frontieră, fără a putea răspunde elocvent ce se află în spatele microbuzului.

În urma verificării mijlocului de transport, în compartimentul marfar a fost depistat o stropitoare agricolă și mai multe cutii. Întrebat de conținutul cisternei, șoferul a comunicat că are câteva sticle cu ulei de măsline.

Pentru cercetări suplimentare mijlocul de transport a fost escortat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni.

Astfel, din rezervorul stropitorii au fost extrase peste 200 pachete cu cafea, peste 350 de sticle cu ulei de măsline, oțet balsamic și alte bunuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență. Toate produsele erau cu eticheta țării Republicii Italiei.

Audiat, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a eschivat de a comunica detalii referitor la cele depistate.

În continuare polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest documentează incidentul sub toate aspectele legale.

După ce va fi estimată valoarea bunurilor și circumstanțele, se va stabili amenda pe care riscă să o achite conducătorul auto.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns