Video // Un bărbat din Costuleni, salvat de la înec de Polițiștii de Frontieră după ce a căzut în râul Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare al Direcției Regionale Vest, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au intervenit pentru salvarea de la înnec a unui bărbat.Acesta căzuse în râul Prut în timp ce se afla la pescuit.

Intervenția de salvare a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie curent, în jurul orei 18:00, când polițiștii de frontieră la SPF Valea Mare au fost alarmați de către un bărbat, precum că amicul său aflat la pescuit pe râul Prut, a căzut în apă și se află în pericol de înec.

Poliţiştii de frontieră au acţionat imediat pentru salvarea persoanei aflate în pericol.

Ajunși la fața locului, au depistat în apă un bărbat care era epuizat şi obosit din cauza efortului depus pentru a se salva.

Acesta a fost scos la mal și i-a fost acordat primul ajutor, fiind apelat în acelaşi timp serviciul de urgenţă 112.

După ce a fost recuperat din apele râului, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana s-a dovedit a fi un locuitor a satului Costuleni, raionul Ungheni, în vârsta de 62 de ani.

La scurt timp, persoana a fost preluat de ambulanță și transportat la spitalul raional Ungheni. În prezent acesta este în afara oricărui pericol.

În context, Poliția de Frontieră atrage atenția tuturor persoanelor care practică acestă îndeletnicire:

  • pescuitul în zona de frontieră este permis doar pe timp de zi și numai după informarea prealabilă a angajatului Sectorului Poliției de Frontieră din apropiere;
  • să țină cont de regulile de siguranță, mai ales pe perioada rece a anului, deoarece malul râului este unul lunecos și sub influența condițiilor climaterice, persistă riscul de prăbușire a acestuia;
  • de asemenea, dacă pe apele râului persistă gheață, grosimea gheţii ar trebui să depăşească 8 -10 cm, iar în cazul unei situaţii de risc sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112;
  • să NU plece singuri la pescuit.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: