(video) Topul „vedetelor” internetului moldovenesc. Locul II – Ungheneanul Pavel Turcu

Internetul moldovenesc are legende, lucruri care au ajuns virale, iar persoanele care încă le țin minte fac referință la ele, ba chiar citează fraze întregi în anumite situații. Fondatorul Diez.md, Alexandru Lebedev, a întocmit o listă cu persoanele care au ajuns întâmplător virale pe internetul moldovenesc.


Pe lângă multitudinea Unghenenenilor ce au conturi pe YouTube, există și persoane care s-au remarcat și au ajuns virali.
Astfel, în Topul întocmit de Alexandru, vedeta Eurovisionului Pavel Turcu, accede pe locul II și cucerește argintul popularității vedetelor în internetul moldovenesc.

#1. Cimișlia Dansează

A apărut ca un intro la o emisiune despre dans la Cimișlia, iar acum toți știu că Cimișlia dansează, mai ales că vloggerul Andrei Bolocan a folosit și hashtagul #CimișliaLegalizează.




#2. Pavel Turcu la Eurovision

Pavel Turcu, spunea Nicu Apostu, că a fost primul proiect care a unit blogosfera moldovenească, și a transformat un simplu paznic într-o vedetă națională, chiar dacă spre final de trend, Pavel nu a fost foarte mulțumit de ceea ce s-a întâmplat. Pavel Turcu dintr-o persoană respinsă la preselecția inițială a cântat în finala Eurovision Moldova 2010.

#3. Rock Fan Moldovan

Autorul frazei „Eu nu arăt așa în realitate” nu a rămas în istoria internetului moldovenesc cu un nume, toți îl știu ca cel mai mare Rock Fan care îl ascultă pe Țoi.

#4. Cel mai cinstit moldovean

Nu toate persoanele care fac contrabandă sunt așa de cinstite, astfel nu glumiți cu vameșii, s-ar putea să vă creadă.



#5. Beau ca să mă răslăghesc

Autorul frazei „Eu nu intru în butâlcă” a spus ulterior că a fost plătit de reporter ca să facă haz de necaz, doar că acest fapt a rămas mai puțin important în istoria internetului moldovenesc.

#6. Epic Sax Guy

Puțini știu cum îl cheamă, puțini l-au știut până la Eurovision 2010, dar este unul din cele mai populare personaje de pe internetul european, având chiar mai multe loop-uri de 10 ore pe Youtube. În 2017, acesta reapare.

#7. Vin tarelșile

Înainte de 21 decembrie 2012 era foarte popular să faci materiale despre sfârșitul lumii, iar într-un reportaj o tânără a menționat că vor veni farfuriile zburătoare. Acesta lucru a spart pe atunci internetul care a dus și la flashmobul farfuriilor din 21 decembrie 2012.

#8. Alexei Sîrbu – cel mai activ protestatar

Alexei este foarte iubit de reporteri încă din perioada comunistă, acesta mereu spunând ce gândește. Acum este una din cele mai căutate persoane la evenimente publice, căci mereu are ce spune. Alexei niciodată nu a fost cel mai viral, dar este o prezență constantă care îi aduce titlu de legendă.




#9. Poezia Tricolorul

În nesfârșita luptă despre limba vorbită în Moldova pe internetul moldovenesc, mai devreme sau mai târziu apare argumentul „Poezia Tricolor”, care spune că iată și vorbitorii de limbă rusă pot învăța limba română și rosti frumos.

#10. Tânăra din publicitatea neoficială Bemol

Orice s-ar spune, Bemol face deja parte din legendele internetului moldovenesc și așa va rămâne pentru mult timp înainte. Iar tânăra care apare în spot, după asta apare și în alte spoturi publicitare, însă nouă mereu ne va plăcea atmasfera de aici.

#11. Ialoveni SWAG

O odă adusă prieteniei a înmuiat multe inimi.

Mențiuni onorabile

La mențiuni memorabile au ajuns persoane care au avut câte un hype, dar frazele lor n-au ajuns în istoria internetului moldovenesc.

#12. Stavim laiki, delaem reposty

renato

 

Nu știm dacă Renato Usatîi va rămâne în istoria politicii Republicii Moldova, însă în istoria internetului precis va fi unul din primii politicieni care au experimentat cu noile tehnologii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns