Video // Scandal în cursa pentru președinția FMF. Secretarul ARF Călărași spune că a fost amenințat dacă nu acceptă schimbarea votului majorității adunării pentru Radu Rebeja

Secretarul ARF Călărași zice că a fost amenințat dacă nu acceptă schimbarea votului majorității adunării pentru Radu Rebeja

Politicul a ajuns și pe plaiurile mioritice ale fotbalului moldovenesc. Atacurile, schemele și intimidările preponderent o ”artă” a unor politicieni moldoveni a ajuns a fi o îndeletnicire și a oamenilor din fotbal, informează Basarabia Sport TV

O situație ieșită din comun a avut loc la Călărași, în cadrul Asociației Raionale de Fotbal, organizație care este unul dintre cei 118 membri ai Federației Moldovenești de Fotbal.

Articolul a fost preluat integral de pe pagina Basarabia Sport TV fără careva ingerință în conținut.

La data de 8 decembrie, membrii Asociației Raionale din inima codrilor au votat pentru a susține înregistrarea în cursa electorală pentru președinția FMF pe Leonid Oleinicenco.

La aproape trei săptămâni de la acel vot, când scrisoarea de susținere și procesul-verbal al oamenilor fotbalului din Călărași au ajuns la Chișinău, voci influente încearcă să răstoarne acel vot corect, transparent, majoritar și democratic și să se revizuiască susținerea ARF Călărași pentru un alt candidat.

După ședința cu scântei, atacuri la persoană și jigniri din 25 decembrie, secretarul general al ARF Călărași, Aurel Abajeru a vorbit cu reporterul Basarabia Sport despre toate aceste întâmplări.

Conform declarațiilor lui Abajeru, a doua persoană care și-a anunțat intenția de a candida la șefia fotbalului moldovenesc, deputatul PD – Radu Rebeja, ar sta în spatele acestei dorințe a președintelui ARF Călărași – Petru Puțuntică, de a schimba procesul-verbal înaintat deja cu trei săptămâni în urmă cu majoritate de voturi.

Abajeru mai spune că eventual fostul fotbalist Radu Rebeja nu reușește să adune scrisorile de susținere necesare de a se înscrie în cursa electorală, astfel încearcă să schimbe și să convingă prin promisiuni de funcții și favoruri voturile de încredere oferite deja lui Leonid Oleinicenco de cele peste 100 de asociații membre ale FMF.

În cadrul adunării Consiliului de Administrație al Asociației Raionale de Fotbal Călărași, Aurel Abajeru a transmis membrilor organizației că nu a dormit toată noaptea anterioră, fiind terorizat de presiunile și intimidările care i s-au adus cu o zi înainte.

Tot la dezbaterile din cadrul adunării, președintele ARF Călărași, Petru Puțuntică le-a adus jigniri celor doi oameni care își doresc fotoliul de lider al fotbalului moldovenesc, numindu-l pe Oleinicenco – ”bolșevic” și pe Rebeja – ”plahotniucist”.

Alegerile pentru funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal vor avea loc la data de 22 ianuarie 2021 la Ciorescu. Primul candidat înregistrat în cursă este Leonid Oleinicenco, care deși necesita doar 20 de scirsori de susținere din partea membrilor, a primit tocmai 102, dintre care o poziție tranșantă, publică, a avut-o din partea FC Zimbru.

În acest fel, dacă am contabiliza membrii care nu au semnat pentru Oleinicenco, ar mai fi 16. Dacă toți 16 ar înainta scrisori de susținere pentru Radu Rebeja, conform statutului FMF, tot nu ar fi suficiente procese-verbale pentru ca ultimul să fie înregistrat în cursa electorală.
Acest material este realizat conform declarațiilor secretarului general al ARF Călărași, Aurel Abajeru și al declarațiilor din cadrul dezbaterilor adunării CA al organizației.

Basarabia Sport oferă drept de replică și expunerea punctului său de vedere domnului Radu Rebeja, având posibilitatea de a ne oferi declarația video în contextul acestor declarații la adresa basarabiasport@gmail.com

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns