Video // Primele imagini din boxa în care este izolată femeia diagnosticată cu coronavirusul de tip nou

Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a publicat un material video din boxa în care este izolată femeia diagnosticată cu coronavirusul de tip nou / COVID-19.



În materialul video, ministra a publicat și un mic raport despre starea pacientei:

  • Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate.
  • În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice.
  • Persoanele de pe cursa Milan – Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate.
  • Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală.
  • Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19. Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns