Video // Pompierii și salvatorii din Ungheni și Nisporeni au primit câte o autospecială de intervenție și echipament din Scoția

Direcția Situații Excepționale Ungheni și Secția Situații Excepționale Nisporeni, au primit în gestiune câte o autospecială de intervenție şi echipament performant pentru lichidarea consecinţelor accidentelor de circulaţie, dar şi a incendiilor.



Pompierii și salvatorii din Nisporeni au beneficiat de o autospecială de intervenție pentru lichidarea consecințelor incendilor și lucrări de descarcerare, iar cei din Ungheni – autospecială de intervenție de tip ambulanță pentru acordarea primului ajutor calificat sinistraților.

Donația vine în urma unui proiect de cooperare între Republica Moldova și Scoția.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a beneficiat de 4 autospeciale oferite de Asociația Scoțiană pentru Salvare de Urgență.

Din cele 4 autospeciale de intervenție, două vor fi utilizate de salvatori și pompieri din Nisporeni și Ialoveni, iar două autospeciale de tip ambulanță de Direcțiilor Situațiilor Excepționale Căușeni și Ungheni.

Totodată, peste 40 de angajați din cadrul IGSU au participat la un curs de instruire desfășurat de colegii din Scoția  în perioada 29 septembrie – 05 octombrie 2019.

Salvatorii și pompierii IGSU au beneficiat de un schimb de experiență în următoarele domenii:

  • utilizarea scărilor pentru intervenții la înălțime;
  • exploatarea și întreținerea corespunzătoare a aparatelor de respirat;
  • descarcerare și utilizarea echipamentul specializat pentru intervențiile la accidente rutiere;
  • lichidarea incendiilor și consecințele acestora.

Mai mult, potrivit Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență, de la demararea proiectului moldo-scoțian, IGSU a beneficiat de 23 de autospeciale de intervenție, numeroase echipamente, iar circa 100 de angajați au fost instruiți în domeniul protecției civile.



Galerie Foto:



Reportaj realizat de Albasat.net cu privire la donația de care au beneficiat salvatorii și pompierii din Nisporeni:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns