Video // Polițiștii din cadrul IP Bender au depistat 30 de ari cu plante de cânepă în Varnița

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, locuitor al satului Varnița, raionul Anenii Noi este documentat, fiind suspectat de cultivare și creștere a drogurilor, informează Inspectoratul General al Poliției.

În rezultatul acțiunilor de investigație, angajații Inspectoratului de Poliție Bender, în comun cu ofițerii Direcției Investigații „Centru” din cadrul INI al Inspectoratului General al Poliției, au depistat la 5 iunie, pe teritoriul satului Varnița, un lot de teren cu suprafața de 30 de ari plantați cu cânepă.



Plantele au fost smulse și ridicate, o parte fiind transmise pentru efectuarea expertizei.

Acestea ulterior vor fi nimicite prin ardere.

Amintim că la 3 iunie curent, polițiștii IP Căușeni în comun cu colegii din IP Bender, au depistat două hectare de cânepă la locuitor al satului Hagimus, raionul Căușeni.

Atât Hagimus cât și Varnița, sunt localități ce se învecinează direct cu mun. Bender / Tighina, controlat parțial de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Poliţia atenţionează că, în vizor rămân categoriile de cetăţeni, care produc, comercializează, livrează sau importă substanţe narcotice şi psihotrope.

Orice informaţie recepţionată de la cetăţeni cu privire la persoanele care răspândesc narcomania va fi o contribuţie enormă în vederea eradicării, în comun, a acestui viciu social.

Inspectoratul General al Poliției amintește că de la 1 iunie, pe întreg teritoriul țării, se desfășoară operațiunea specială ,,MAC 2020,, care are drept scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă.

Galerie Foto / Video:





Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns