Video // Operațiune de amploare a Poliției pe viaduc, în regiunea CC „MallDova”

Operațiune de amploare al Poliției Republicii Moldova în Chișinău.

Potrivit mai multor materiale video, publicate de internauți în mai multe grupuri pe rețelele de socializare, pe bulevardul Dacia (viaduc) are loc o operațiune de amploare.

Mai multe echipaje de poliție, cu luminile pornite, s-au aliniat pe ambele părți ale viaducului și stopează toate autoturismele.

Acțiunile desfășurate de Poliție au scop monitorizarea deplasărilor în contextul restricției de a circula după ora 23:00 pe teritoriul municipiului Chișinău.

La acest subiect, internauții informează că polițiștii stopează toate autoturismele după ora 23:00 și că ar aplica amenzi pentru faptul că nu se respectă decizia CSE cu privire la restricționarea accesului în timpul stării de urgență.

Operațiune de amploare a Poliției pe viaduc

Amintim că prin Decizia Comisie Situații Excepționale din 1 aprilie 2021, se instituie un regim special de circulație a persoanelor în Chișinău și Bălți.

Pct. 4 Se instituie, regim special de circulație a persoanelor. 

4.1 Se interzice, începând cu data de 3 aprilie 2021, în mun. Chișinău și în mun. Bălți, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 5:00, cu următoarele excepții:

  • a. Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuințe/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale înapoi. 
  • b. Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente. 
  • c. Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice alt! modalitate de achitare a călătoriei. 
  • d. Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

UPDATE: La prima oră a zilei de 11 aprilie 2021, pe rețelele de socializare au fost publicate deja unele Procese contravenționale aplicate de Poliție unor cetățeni, stopați după orele 23:00 în Operațiunea de amploare:

sursa: Gindea Vadim / ГБМ Город без маршруток! Молдова Онлайн

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns