Video // Operațiune de amploare a INI: 16 percheziții, peste un milion de lei și droguri de cca 500 mii lei ridicate

Operațiune de amploare efectuată de ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Investigaţii „Centru”  a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și suportul BPDS „Fulger.

Operațiunea s-a soldat cu 16 percheziții în mai multe domicilii de pe teritoriul raioanelor Orhei, Criuleni și municipiul Chișinău.

Imobilele aparțin celor zece membri ai unui grup grup infracțional, specializați în realizarea marijuanei în cantități deosebit de mari.

Acțiunile ilegale ale grupării  au fost documentate  aproximativ patru luni, timp în care au fost efectuate mai multe achiziții de control prin intermediul investigatorului sub acoperire.

În rezultatul perchezițiilor desfășurate, polițiștii au depistat și ridicat 2 kg de marijuana și 3 kg de droguri de tip „Hidropon”.

Droguri de cca 500 mii lei

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la aproximativ 500 000 de lei.

De asemenea au fost ridicate cântare electronice, mecanisme artizanale destinat consumului de substanţe narcotice, haşiş, un cartuş de calibrul 7,62 mm,  mai multe arme albe, dar și sume de zeci de mii de euro, dolari și peste un milion de lei.

Astfel, au fost reținute zece persoane, dintre care cinci au fost plasate în arest.

Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: