Video // Operațiune comună SPIA, INSP și CEMS în raioanele de Vest și Est

La data de 14 ianuarie 2021, au fost organizate și desfășurate activități comune, cu implicarea a 12 ofițeri ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) și 14 ofițeri ai Centrului de Escortă și Misiuni Speciale (CEMS) al Inspectoratului Național de Securitate Publică (ISNP), fiind constituite 12 echipe de patrulare auto care au activat în zonele de Vest și de Est ale Republicii Moldova. 

În rezultatul conlucrării SPIA – CEMS, în privința conducătorilor auto care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere au fost întocmite 84 procese-verbale, cu aplicarea amenzilor în valoare de 63 200 MDL și 172 puncte de penalizare.

Astfel, cele mai frecvente derogări documentate au fost:

  • încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului; 
  • încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor; 
  • încălcarea regulilor privind vinieta;
  • starea de ebrietate la volan.

De menționat este faptul că, în cadrul acțiunilor realizate, au fost documentate două cazuri de conducere a unităților de transport în stare de ebrietate.

Astfel, în cazul unui conducător auto a fost stabilită concentrația de alcool în aerul expirat de 0,43 mg/l, cazul fiind înregistrat pentru examinare sub aspect penal.

Totodată, a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, în cazul unui conducător auto care a înregistrat 0.24 mg/l concentrație de alcool în aerul expirat.

SPIA precizează că, în colaborare cu INSP, va organiza săptămânal activități în scopul prevenirii accidentelor din traficul rutier, intensificării măsurilor de responsabilizare a conducătorilor auto, respectării Regulamentului circulației rutiere, prevenirii și combaterii manifestărilor de corupție.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns