Video // Nouă angajați ai INP cercetați penal pentru corupere pasivă

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI de comun cu angajații Procuroraturii Anticorupție, au documentat acțiunile ilegale ale 9 angajați din cadrul Inspectoratului național de patrulare (INP) al IGP.Potrivit informațiilor preliminare, aceştia  ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace financiare ce nu li se cuvin pentru a nu întocmi  procese-verbale privind încălcarea Regulamentului  circulației  rutiere.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale în baza  art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod penal (Corupere pasivă).

La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 4 cauze penale,  iar în privința celorlalți bănuiți  urmărirea penală continuă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: