Video // La un pas de accident frontal pe traseul R1 Ungheni – Chișinău. Depășire peste linia continuă între Vatra – Cojușna

Segmentul dintre Chişinău și Străşeni a fost reparat în ultimii ani, în mai multe etape, ca parte a traseului naţional strategic R1 Ungheni – Chișinău.

Şi tocmai de când porţiunea dintre Chişinău şi Străşeni a fost reparată şi a devenit mai lată, cu câte două benzi pe sens, s-a mărit rapid şi numărul de accidente grave pe această porţiune, mai ales în zona de după orăşelul Vatra, spre Cojuşna şi mai departe.

Un video expediat la redacţie de către un vizitator, filmat de camera lui de bord, arată unul din motivele frecventelor accidente, transmite Piataauto.md

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este r1.jpg

Aşadar, şoferul automobilului care avea şi cameră de bord circula cu viteză regulamentară, după cum se poate vedea şi din imagine, în direcţia Străşeni.

La un moment dat, din direcţie opusă, pe contrasens iese la depăşire o dubiţă Mercedes Sprinter, apărând frontal în faţa sa şi impunându-l să reacţioneze printr-o manevră de ocolire bruscă spre dreapta, de genul celor din testul elanului.

Impactul a fost evitat în ultimul moment, dar şoferul şi pasagerul său tot s-au ales cu o sperietură zdravănă.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este r1-1.jpg

De mai multe ori, însă, am spus că drumul ăsta are mai multe carenţe de proiectare, ca el să fie cu adevărat sigur. Chiar şi marcajul, linia continuă între sensuri, ar trebui să fie dublă pe porţiunea din imagini, odată ce există două benzi pe fiecare sens.

Pe lângă asta, la asemenea trasee mari, de obicei e prevăzut deja un spaţiu separator între sensuri, eventual cu bare metalice, ca sensurile de mers să nu se interpătrundă între ele, cum există în prezent pe traseul M2 spre Orhei.

Iar zonele intersecţiilor sunt şi mai prost proiectate, fiind pur şi simplu pur în vârf de deal, cu vizibilitate scăzută, fără a crea vreo insuliţă de siguranţă pentru virarea la stânga.

Sigur, toate astea nu justifică nicidecum maniera de condus a şoferului de Sprinter, dar odată ce drumul ăsta a fost reproiectat şi s-au investit atât de mulţi bani publici în el, cei care l-au proiectat trebuiau să aplice aceste standarde moderne de minimizare a riscurilor de accidente.

Până atunci, avem mult prea des asemenea situaţii de risc, multe din care ajung şi la tragedii.

Vezi mai jos întregul moment surprins de camera de bord.

sursa: Piataauto.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns