Video // Grupare criminală specializată în comiterea atacurilor tâlhărești în stațiile PECO destructurată de polițiști

Patru stații PECO din țară, dintre care trei amplasate în mun. Chișinău și una în raionul Strășeni, au fost supuse atacurilor tâlhărești, în doar o lună, în care infractorii erau înarmați.

Datorită măsurilor speciale de investigație, întreprinse de angajații Inspectoratului General al Poliției și procurori, a fost destructurată o grupare criminală formată din trei tineri.

După ce una din stațiile PECO, din sectorul Râșcani al capitalei, a fost supusă unui furt la sfârșitul lunii decembrie anul trecut, de unde au fost sustrase 38 900 de lei, au urmat 3 atacuri tâlhărești, unde infractorii erau înarmați și deghizați cu măști și haine negre.

Suma totală a pagubei înregistrate în urma comiterii acestor infracțiuni este de 170.000 de lei.

Toți trei au fost reținuți, vârstele sunt cuprinse între 20 și 24 de ani și sunt originari din raioanele Călărași și Rezina.

Domiciliile lor au fost percheziționate, acolo fiind depistate şi ridicate mai multe bunuri care au fost folosite în timpul comiterii infracțiunilor.

Destructurarea grupării criminale a fost posibilă datorită intervenției Direcției investigații criminale a INI al IGP, Inspectoratului de poliție Strășeni și a Procuraturii raionului Strășeni, cu suportul Direcției Analitice a INI și BPDS „Fulger” a IGP.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: