Video, Foto // Agricultorii protestează la Parlament. Câteva tractoare au urcat pe scările legislativului

UPDATE 12:48 (Deschide.md) – Sergiu Stefanco, fermier, la întâlnirea cu deputații:

„Dacă mai aveți demnitate, ca oameni, schimbați lucrurile. De pe 27 iulie cerem ajutor. Oameni care lucrează până la 10 ha n-au primit niciun leu, dar trebuie să plătească taxa TVA. (…) Noi lunar suntem nevoiți să plătim dobânzi, când n-avem cu ce achita salariile oamenilor.

Dacă ne-am permis să ne luăm un tractor de sute de mii de euro, înseamnă că am lucrat pentru el și că vrem performanță, agricultură frumoasă. Acești 3000 lei trebuie puși în buget și aprobați. Astăzi trebuie făcut acest lucru. Noi de aici nu o să plecăm. Trebuie terminate șmecheriile cu amânări până la 1 iulie”.

UPDATE 12:25 (Deschide.md) – Poliția Republicii Moldova:

„Îndemnăm repetat participanții  să protesteze pașnic. Menționăm că, protestul se desfășoară cu grave încălcări a ordinii publice. Astfel, sunt inadmisibile asemenea acțiuni din partea participanților, fiind  pusă în pericol siguranța cetățenilor, a polițiștilor, cât și a protestatarilor însuși”.

UPDATE 11:44 (Deschide.md) – Mai mulți reprezentanți ai agricultorilor au intrat în Parlament împreună cu deputați ai Platformei DA și PAS. Aceștia au cerut să discute cu liderii fracțiunilor parlamentare. Între timp la Parlament au venit întăriri ale forțelor de ordine.

UPDATE 11:32 (Deschide.md) – Deputații PAS Mihai Popșoi, Dan Perciu și Petru Frunze au ieșit în fața protestatarilor. Aceștia au anunțat că vor depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu.

BREAKING NEWS: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Între timp, unul dintre organizatorii protestului a anunțat că astăzi dimineață au transmis un demers la Parlament prin care au cerut să o intțlnire cu președinții fracțiunilor parlamentare. Dacă va avea loc această discuție aceștia se vor retrage în PMAN. 

Deschide.md

UPDATE 11:08 (Deschide.md) – Fermierii au ajuns la Parlament. Mai mulți dintre ei au urcat cu tractoarele pe scările de la Parlament și înaintează spre intrarea în clădire. Forțele de ordine încearcă să-i oprească.

S-au iscat altercații între agricultori și polițiști. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene. Circulația pe bd. Șt. cel Mare este blocată. 

Deschide.md
Deschide.md
Deschide.md
Deschide.md
Deschide.md
Deschide.md
Deschide.md

ȘTIREA INIȚIALĂ (Deschide.md)

Agricultorii își continuă și astăzi protestul, deși ieri, anunțau că următorul pas va fi joi, 17 decembrie. Aceștia au anunțat că vor porni cu tehnica agricolă din PMAN spre Parlament, acolo unde la ora 13:30 va avea loc ședința plenară unde ar urma să se examineze, în lectura a doua, Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Amintim că începând cu ora 13:30, aleșii poporului se convoacă 7-a ședință a legislativului din sesiunea de toamnă-iarnă. Tot astăzi, deputații din opoziție au depus și Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

În conformitate cu proiectul Ordinii de zi preliminare a ședințelor în plen ale Parlamentului din 16 – 24 decembrie 2020 , aleșii poporului urmează să aprobe examinarea a 62 de proiecte de lege.

Vedeți și Ședința Guvernului Republicii Moldova din 16 decembrie 2020

Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova va începe la ora 12:00 și va fi retransmisă live și pe paginile de facebook News.Ungheni.org și Cratima.md.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns