Video // Doi şoferi din Heleșteni și Vânători, raionul Nisporeni, au fost prinși băuți la volan

Urmare a unei razii desfășurate de angajații Inspectoratului de Poliție Nisporeni weekendul trecut, doi conducători ai unor mijloace de transport au fost traşi pe dreapta pentru că au consumat alcool la volan / ghidon.

Primul caz, a fost documentat de către oamenii legii în data de 9 mai, comunică postul local de televiziune Albasat.md



Un bărbat de 33 de ani, originar din satul Heleşteni, a fost stopat în localitatea Călimăneşti, în timp ce conducea un automobil  fără a deţine permis  de conducere şi în stare de ebrietate. Fiind supus testului alcoolsopic, rezultatul a arătat că şoferul avea o alcoolemie de 0,58 mg/l  în aerul expirat.

Automobilul  a fost ridicat şi a fost dus la parcarea specială. Iar conducătorul auto riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau închisoare de până la un an.

„De către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au fost întreprinse măsuri de asigurare şi menţinere a ordinii publice. Astfel, în acest weekend au fost depistate două persoane, care se aflau în stare de ebrietate.

Primul caz a avut loc la data de 9 mai, în jurul orelor 14:00. În satul Călimăneşti a fost stopat mijlocul de transport VAZ 21-06, condus de o persoană de gen masculin, cu vârsta de 33 de ani, locuitor al satului Heleşteni.

În cadrul verificării s-a constatat că acesta nu dispune  de permis de conducere şi se afla în stare de ebrietate cu grad avansat. Fiind supus testului alcooscopic a avut un rezultat de 0.58 mg/l.

Pentru fapta dată riscă o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii pe un termen de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la un an”, a comunicat pentru Albasat.md, Sergiu Marian, ofițer al IP Nisporeni

În  noaptea de 11 mai, poliţiştii din cadrul IP Nisporeni au depistat un alt şofer, în vârstă de 29 de ani din satul Vînători, care conducea un ciclomotor, la fel, în stare avansată de ebrietate. Aparatul etilotest a demonstrat că  tânărul avea o alcoolemie de o, 98 mg/l  în aerul expirat.

Pentru condusul sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta riscă amendă în mărime de 17 500 de lei.

„Al doilea caz  fost înregistrat la data de 11.05, în jurul orelo 1:00 noaptea, în satul Vînători. A fost stopat un ciclo motor, condus de către o persoană de gen masculine, cu vârsta de 29 de ani, locuitor al satului Vînători. Fiind supus testului alcoosopic a avut un rezultat de 0,98 mg/l. Pentru fapta dată, acesta riscă o amendă de la 350 de unităţi convenţionale până la 500 de unităţi convenţionale”,  a comunicat pentru Albasat.md, Sergiu Marian, ofițer al IP Nisporeni

Polițiștii din Nisporeni avertizează că acţiunile de acest gen vor continua.

Galerie Foto:

sursa: Albasat.md



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns