Video // Discotecă pe timp de carantină. Administratorul unui club de noapte sancționat de polițiști

În contextul situației epidemiologice din țară și riscului de îmbolnăvire și răspândire a virusului COVID-19, unii cetățeni și agenți economici încă nu conștientizează pericolul și nu respectă prevederile și măsurile stabilite de  către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.



Inspectoratul General al Poliției, prin intermediul serviciilor de profil, a constatat faptul că un agent economic, cu sediul în sectorul Botanica din mun. Chișinău, încalcă legea și expune riscului sănătatea publică.

Amintim că la 26 martie curent, cinci persoane din Nisporeni au fost sancționate cu câte 22 500 lei pentru că făceau frigărui în curtea unui bloc de locuit din oraş, încălcând astfel regimul de carantină.

La data de 27 martie curent, agentul economic vizat, prin intermediul unei rețele de socializare, a adunat tineri și a organizat un eveniment în clubul de noapte pe care îl administrează.

Ofițerii de investigații ai Centrului pentru combaterea crimelor informatice al INI al IGP, în rezultatul analizei mediului virtual, au identificat utilizatorul și adresa clubului de noapte. Urmare a descinderilor efectuate, în localul de noapte au fost depistate și identificate 11 persoane care consumau băuturi alcoolice.

Pentru ignorarea prevederilor Dispozițiilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, agentul economic va fi sancționat în conformitate cu prevederile  art. 761 din Codul Contravențional cu o amendă între 50 și 75 de mii de lei.



Inspectoratul General al Poliției reiterează, toate măsurile elaborate în această perioadă sunt pentru protejarea vieții și a sănătății cetățenilor țării noastre. Toate persoanele fizice sau juridice care vor ignora prevederile menite să protejeze oamenii vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns