Video // Cum arată traseului „european” G88 (ex-L376) în perimetrul satului Cornova din raionul Ungheni

Traseul G88 Cornești – Boghenii Noi – Năpădeni – M5 din raionul Ungheni, asigură conexiunea a 20 de localități din Valea Culei la rețeaua de drumuri naționale. Anterior, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a anunțat la 30 noiembrie 2018, în cadrul unei întâlnirii cu primarii această zonă, că traseul G88 va fi renovat și raionul Ungheni va beneficia de un nou drum european.


Susțin orice proiect care readuce optimismul în localitățile noastre. Traseul G88 Cornești – Boghenii-Noi – Condrătești – Năpădeni – M5 asigură accesul locuitorilor din regiune la 31 de instituții de învățământ, 10 instituții medicale, obiective turistice, stația de cale ferată, precum și cu 28 de întreprinderi. Acest drum este unul foarte important pentru regiune și voi avea grijă personal, ca acesta să fie realizat calitativ și în termen”, a menționat Chiril Gaburici.

După expirarea a 78% din timpul rezervat realizării contractului pe acest tronson, doar 2% din volumul lucrărilor a fost executat. Astfel a fost reziliat contractul cu antreprenorul. Ministrul a declarat că drumul Cornești – Boghenii-Noi – Condrătești – Cornova – M5, care are o lungime pe peste 34 km, va fi reproiectat în cel mai scurt timp și va fi supus licitației, iar Banca Mondială asigură linia de creditare pentru construcția acestuia.

Vedeți și Traseului „european” L376 R1 (Cornești) – Condrătești – Cornova – M5 din raionul Ungheni va fi rebilitat

În continuare, Vă prezentăm un clip video, filmat de către Vasile Fotescu, jurist și profesor universitar originar din satul Condrătești. Video filmat de Vasile Fotescu reflectă situația pe acest traseu, în perimetrul localității Cornova din raionul Ungheni.

Totodată, conform ultimei promisiuni, lucrările urmează să înceapă în primăvara anului 2019, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile.


3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Satele din Valea Culii vor fi conectate printr-un drum nou la traseul M5 Criva - Bălți - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  2. Moldova vrea autostradă // Susținătorii proiectului cer declararea „autostrăzii” Ungheni - Chișinău - Odesa proiect de prioritate națională - Știri din regiunea Ungheni
  3. [FLASH] Drumul regional G88 Cornești – Condrătești - Năpădeni – M5 va fi reabilitat - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns