Video // Au fost tăiați brazi din Piața Independenței din Ungheni. Un Unghenean acuză autoritățile de tăieri ilicite

Acuzații grave la adresa Primăriei municipiului Ungheni privind presupuse „defrișări ilegale”.

Activistul și Președintele Asociației Istoricilor „Nicolae Iorga” din Ungheni, Corneliu Prepeliță, acuză Primăria municipiului Ungheni de tăieri ilicite a arborilor din municipiul Ungheni.

Potrivit mai multor video publicate de Corneliu Prepelița, mai mulți arbori coniferi din Piața Independenței, amplasați în fața sediului Consiliului raional Ungheni, au fost tăiați.

Anterior, cu mulți ani în urmă, acești arbori erau folosiți de către elevii instituțiilor de învățământ preșcolar petru a fi împodobiți de Crăciun.

În comentarii la live-urile profesorului de istorie, majoritatea unghenenilor și-au arătat deschis indignarea față de aceste acțiuni.

Totodată, unii internauți au venit cu comentarii prin care expun că copacii prezentau pericol pentru locuitori și că vor fi plantați alți arbori în loc:

Acești brazi au prezentat pericol pentru cetățeni care vor fi prezenți pe piața renovată. Vor fi replantați copaci decorativi, cam de 2 ori mai mulți. Va rog sa aveți un pic de răbdare ca sa vedeți finalul proiectului.”

Urmare, redacția NEWS.UNGHENI.ORG a solicitat o reacție de autoritățile publice. Cum vom obține poziția Primăriei municipiului Ungheni, articolul va fi actualizat.

În continuare, Vă prezentăm o galerie foto și video publicată în mediul online de Corneliu Prepeliță:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Reacția Primăriei mun. Ungheni la acuzațiile de defrișare ilegală a brazilor din Piața Independenței - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns