Video // 15 cluburi de noapte din capitală au fost verificate inopinat de ofițerii INI, ANSA și Fulger

15 cluburi de noapte din capitală au fost ținta verificărilor inopinate organizate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, dar și mascații de la Fulger.

Dintre acestea, șase riscă să fie sancționate cu amenzi usturătoare, de până la 75 de mii de lei, după ce nu au fost respectate mai multe reguli antiepidemice importante, informează TV8

Cele mai frecvente abateri se referă la depășirea numărului de persoane în local și amplasarea meselor fără a fi respectată distanța prevăzută.

Muzica din interiorul unui club de noapte de pe strada 31 August din capitală, care a fost plin ochi de tineri în această noapte, putea fi auzită de la câțiva zeci de metri.

Masca de protecție și distanțarea fizică au lipsit cu desăvârșire, iar petrecăreții cântau și dansau ca în perioada în care nu exista coronavirus.

Totuși, distracția a fost pusă însă pe pauză la apariția ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, dar și mascații de la Fulger.

La apariția oamenilor legii, petrecăreții, care erau într-un număr mult mai mare de 50, fie și-au pus repede masca de protecție pe față și încercau să se ascundă de camera, alții nu erau deloc deranjați de prezența acestora.

Administratorul localului a refuzat să discute însă cu echipa tv8. În schimb, oamenii legii au întocmit proces verbal de cercetare. În cazul în care ancheta va stabili că au fost admise încălcări, localul va fi sancționat contravențional.

Între timp, numărul de persoane a fost depășit și în alt club de noapte din centrul capitalei. Echipa TV 8 cu greu a reușit să ajungă în interior. Acest lucru a fost posibil abia la apariția mascaților de la Fulger.

De cealată parte, unii petrecăreți, care, din nou, depășeau limita numărului permis, au reușit să-și pună masca de protecție pe față…

Și în acest caz a fost întocmit un proces verbal de cercetare la fața locului. Unul din reprezentanții localului nu ne-a putut spune câte persoane se află în interior.

Potrivit informațiilor, între orele 23 și 3 dimineața, au fost verificate 15 localuri din capitală, în șase situații au fost depistate încălcări ale normelor obligaotorii de prevenire și combatere a coronavirusului.

Cele mai frecvente abateri se referă la depășirea numărului de persoane în local și amplasarea meselor fără a fi respectată distanța fizică.

Agenții economici riscă să fie sancționați cu o amendă de până la 75 de mii de lei. De astăzi, activitatea cluburilor de noapte, discotecilor și a cluburilor karaoke este interzisă. Iar restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22.00, începând cu data de 30 noiembrie.

sursa: TV8

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

%d blogeri au apreciat: