Verificări inopinate la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Valea Rusului, Cuhnești și Costești

Pe parcursul zilei de ieri, 19 februarie a.c., în Sectoarele Poliției de Frontieră Costești, Cuhnești, Valea Rusului și Ungheni, inclusiv în zonele de responsabilitate ale acestora, s-au aflat într-o vizită de lucru șeful IGPF, Corneliu Groza și mai mulți șefi de Direcții specializate din cadrul sediului central al IGPF.

La Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni s-a stabilit un șir de nereguli în managementul logistic, infrastructură și personal, inclusiv lipsă de disciplină și profesionalism în misiunile de serviciu.

Dacă la suprafață activitatea Sectorului pare una funcțională, de fapt procesul de lucru este putred. Sunt trasate sarcini doar pentru a bifa că se lucrează, nicio inițiativă și nicio responsabilitate din partea conducerii acestui SPF” a obiectat șeful Poliției de Frontieră.

Gestionare ineficientă a activităților planificate la zi, lipsă de ordine și mascarea unor situații problematice, sunt printre neajunsurile identificate la SPF Costești.

„Cum putem să vorbim de rezultate bune sau de reușite în operațiunile de frontieră, când pe intern sunt un șir de lacune și mai mult că încercați să le tăinuiți. Acum o săptămână, ministru de Interne s-a expus clar pe acest fapt că orice greșeală se va taxa aspru, chiar cu eliberarea din serviciu. Susțin și personal voi fi pentru ca în Poliția de Frontieră să rămână oameni care vor să muncească, care sunt pentru un serviciu de calitate și care au acea verticalitate polițienească” a menționat domnul Corneliu Groza.

Totodată, s-a realizat un tur de prezentare a punctului de trecere Costești, aflat în gestiunea Sectorului, dar și s-a discutat despre prezența unor imobile din regiunea proximă a PTF-ului.

În aceste zile, în zona de responsabilitate a SPF Costești are loc un cantonament a echipelor chinologice din Direcția regională NORD, astfel fiind posibil de aboradat cu inspectorii-chinologi atât problemele, cât și necesitățile în activitatea pe care o desfășoară fiecare.

Vizita în Sectorul Poliției de Frontieră Cuhnești s-a lăsat cu observații pe linia logistică și a infrastructurii.

Iluminare redusă a teritoriului adiacent Sectorului, însăși blocul Sectorului necesită o reparație capitală, inclusiv au fost consemnate și abateri în planificarea serviciului. A fost dispus de a identifica și implementa cele mai viabile soluții, astfel ca neajunsurile depistate să fie de urgență excluse.

La Sectorul Poliției de Frontieră Valea Rusului, delegația IGPF a avut doar mesajul de laudă și succese efectivului în activitate.

Deși au fost semnalate unele deficiențe tehnice s-au dat asigurări că în viitorul apropiat vor fi înlăturate.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON
Galerie Foto:

%d blogeri au apreciat: